Újabb fejlemények Havas Szófia ügyében

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Havas Szófia ügyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Időkkel.

A lap keddi számában emlékeztet arra, hogy a szocialista politikust a kommunizmus bűneinek tagadása miatt a Jobbik és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség jelentette fel.

Havas Szófia az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójával összefüggésben úgy nyilatkozott az orosz köztévének, hogy a forradalom egy „horthysta provokáció” volt, amelynek során „házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat”. Hozzátette azt is: „ezek nem radikálisok voltak, hanem valóságos fasiszták”.

Ha kimondják Havas Szófia bűnösségét, akár három év börtönbüntetést is kaphat – írja a lap.

A nyilatkozat miatt az MSZP fegyelmi eljárást kezdeményezett Havas Szófiával szemben. Mivel a politikus a párt budapesti elnökségének a tagja, így az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa jár el az ügyben – erősítette meg lapnak Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke. Hozzátette: az ügy egyelőre folyamatban van, döntés még nem született.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »