Újabb fejlemény a soroksári gyilkosság ügyében

Újabb fejlemény a soroksári gyilkosság ügyében

A 2013-as megoldatlan soroksári családanya-gyilkosság egyik kulcsfigurája egy rejtélyes, magyarul beszélő férfi, ő meg tudná mondani, ki a gyilkosa Kardosné Gyurik Krisztinának. A Bors arról írt, megtalálta azt a szemtanút, aki látta az idegent. A rendőrség most tanúként keresi azt a férfit, aki a tetthely közelében, egy közeli hotelban járt egy órával a 36 éves nő meggyilkolása előtt. A férfi személyleírása: negyven év körüli, szemüveges, hosszú hajú, copfos, hiányos fogazatú.

Az említett hotel gyalog mintegy tíz percnyire található attól a helytől, ahol a holttestet megtalálták. A férfit a hotel biztonsági kamerája is rögzítette, így megtudták, hogy háromszor is megfordult a környéken.

A hotel egyik dolgozója elmondta:

– Először szeptember 16-án, másfél héttel a gyilkosság előtt tért be hozzánk. Kicsit toprongyosnak tűnt, lomha járású. Egy hátizsák volt nála. Udvarias, kedves modorú. Az hamar feltűnt, hogy alig van foga. Kávét és szendvicset kért. Magyar volt, mert kifogástalanul beszélt magyarul. Miután fogyasztott, fizetett és elment.

Hírdetés

– Aztán a gyilkosság előtt négy nappal, szeptember 21-én is megjelent. Ekkor viszont már se nem ivott, se nem evett, nem kért semmit. Azt mondta, csak azért jött, hogy megköszönje nekem, amiért legutóbb olyan kedves voltam vele. Aztán megint elment, és a kocogó nő megölése előtt úgy egy órával újra megjelent. Ekkor sem kért semmit, hanem újra azért jött, hogy megköszönje a kedvességemet – tette hozzá az alkalmazott. Innentől kezdve soha többet nem bukkant fel.

http://mno.hu/

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én este 20–21 között történt, a nőt kocogás közben a XXIII. kerületben található Szigetdűlő középső útja melletti erdős területen ölték meg. Kérdés, hogy miért ment be a férfi többször a szállodába úgy, hogy nem akart ott megszállni.

– A rendőrségnek csak az utolsó látogatásáról tudtunk felvételeket adni, mert az első két alkalom már nem volt meg, a rendszerünk csak két hétig tárolja a videókat. Mi egyébként annyit tettünk, hogy együttműködtünk a rendőrséggel. Már négy éve kerestek meg minket ezzel az emberrel kapcsolatban, fogalmam sincs, miért most hozták nyilvánosságra a felvételt – mondta a hotel dolgozója.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »