Újabb európai háború készül

Újabb európai háború készül

Ha valami egyszer bevált, mint Ukrajnában, azon nem kell változtatni.

A háború olyan a pénzügyi nyerészkedőknek, mint egy régi magyar mondás szerint a termőföld az élőknek, a halottnak ugyanis mindig van elegendő belőle, az élőnek meg soha sincs. Ne gondolja hát senki, hogy egyszer majd Ukrajnában befejezik, és akkor valóban vége is lesz a háborúnak. Itt Európában. Á, dehogy! Van másik! Készítik a következőt. Az érdekes történetben, hogy az még közelebb van, mondhatni egy köpésre. A háborús nyerészkedők következő páciense ugyanis Koszovó és Szerbia. (Utóbbi amúgy lítium világhatalom is lehetne.)

Nézzük pontokba szedve mi is ott a jelenlegi helyzet. (A hazai sajtó igen szerényen bánik az információkkal. Véletlen volna?)

– Van egy (több) megállapodás — aláírta Koszovó is, Szerbia is, Németország is… —, amely szerint a nyugalmi helyzethez elengedhetetlen, hogy a koszovói szerbek alakíthassanak egy közösséget, a koszovói szerb települések közösségét a terület északi részén.

– Ezt nem engedik nekik.

– A koszovóiak a rendőrség speciális egységeivel intézik a piszkos munkát, verések, börtön, vagyonelkobzás…

– A szerbek barikádokat emelnek.

Hírdetés

– Néha lövések hallatszanak. Mindig a másik fél lő.

– A koszovói albánokat az USA és az EU támogatja — állítólag fegyverzi fel — a szerbeket (papíron és szóban) Oroszország.

– A helyzet azóta súlyosbodott, hogy a koszovói szerbekre — aki az anyaországukhoz hasonlóan soha nem ismerték el független államnak Koszovót, ők továbbra is Szerbiában élnek — azt szeretnék ráerőltetni, hogy olyan rendszámot tegyenek autóikra, amelyen elismerik, Koszovó független állam.

– A koszovói szerbek elleni atrocitások apropóján pedig Szerbia most azt követeli, hogy a szerbek lakta területeken jelen lehessen a szerb rendőrség és katonaság is.

– Koszovó felvételét kéri az EU-ba, miközben öt EU-s tagállam sem ismerte el még függetlenségét.

A forgatókönyv ismétlődik. Ha valami egyszer bevált, mint Ukrajnában, azon nem kell változtatni. Hát itt tartunk. Ha valakinek van némi sütnivalója, az tudhatja, hogy ebben a „kutyakomédiában“ (is) van sok-sok fegyver, amit csőre töltöttek… Az informáltabbak azt is tudják, hogy Koszovóban magyar katonák is tartózkodnak!

U.i.: Szerbiában az a hír járja, hogy velük is a bolondját járatják, mert ugyanazért íratták alá a szerződést velük, mint anno a Minszki megállapodást az oroszokkal. Csak itt az albánokat fegyverzik fel, majd kirobbantják a háborút, amelyikben Szerbia lesz az agresszor, a kis Koszovó pedig a vétlen szenvedő fél. Csak egyelőre még várni kell, mert van már egy háborúja Európának. Nem kell kettő.

Üdvözlet, KJ


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »