Újabb durva agymenés érkezett a volt orosz elnöktől: így nézne ki Ukrajna térképe a háború után

Újabb durva agymenés érkezett a volt orosz elnöktől: így nézne ki Ukrajna térképe a háború után

A radikális, gyakran komolyan nem vehető kijelentéseiről elhíresült Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és volt kormányfő újabb ötlettel rukkolt elő: teljesen feldarabolná Ukrajnát.

Hasonló térképet láttunk már az oroszoktól, és bár nyilvánvaló taktikai propagandáról van szó, a sajtó persze felkapta a hírt.

Medvegyev szerint Ukrajna keleti és déli felét Oroszország kebelezné be, Harkivtól Ogyesszáig.

Nyutat-Ukrajnét egészen Zsitomirig Lengyelország kapná meg.

Egy apró déli nyúlvány a Románoknak jutna.

Hírdetés

Kárpátalja pedig Magyarországé lenne.

Valahol Közép-Ukrajnában, Kijev központtal megmaradna egy kicsi entitás, mindenféle tengeri kijárat nélkül, ez maradna tehát a mai Ukrajnából.

Medvegyev újabb agymenése természetes totális fikció, de közel sem öncélú. Az oroszok pontosan tudják, hogy Ukrajna nyugati területei is történelmileg egykor más országokhoz tartoztak. Ukrajna Kárpátokon túli nyugati fele például a Lengyel-litván Nagyfejedelemség része volt egészen Ogyesszáig. És bár jelenleg senki sem meri vagy akarja felvezni Ukrajna nyugati határainak kérdését, tény, hogy egyes nyugati lapok már felvetették egy lengyel-ukrán unió létrehozását – természetesen ők is csak elméletben.

Medvegyev célja feszültséget szítani Ukrajna és Lengyelország között, és elmélyíteni a feszültséget Ukrajna és Magyarország között. Tegyük hozzá, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolata kicsit enyhült az elmúlt időszakban, ami természetesen Moszkvának nem érdeke.

Ukraine is definitely Russia – Medvedev. Then why do millions of Ukrainians resist with everything they have not to become „Russia”? And who will be the next „Russia” for the deluded Kremlin historians? pic.twitter.com/aKTDzskJTP — Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) March 4, 2024

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »