Újabb drogbandát számolt fel a rendőrség a fővárosban – találják ki, hogy kisebbségiek-e!

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 46 éves, budapesti Sz. Gyula és társai ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya.

A „férfi” bűntársaival kábítószer-kereskedelemre szakosodott bűnözői csoportot vezetett, amely – bizonyíthatóan 2018 óta – a fővárosban értékesített jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint, valamint marihuánát. Sz. Gyula utasításai szerint és irányításával szerezte be a bűnbanda a drogot, amit egy XV. kerületi bérelt lakásban raktároztak, illetve onnan zajlott az értékesítés is. A csoport tagjai szervezetten követték el a bűncselekményt, közben nagyfokú konspirációra törekedtek, hogy elkerüljék a lebukást – közölte a rendőrség közleményében.

A nyomozók február 11-én több helyszínen tartottak összehangolt akciót. Fóton elfogták a 35 éves, budapesti V. Andrást, akinél több mint 240 gramm kokaint, valamint kábítószergyanús tablettákat, a drog porciózásához szükséges eszközöket találtak a rendőrök.

Az akcióval egy időben Budapesten elfogták Sz. Gyulát is, akinek a lakásában tartott házkutatás alkalmával kábítószerrel szennyezett tárgyakat, valamint a bűncselekményhez köthető adathordozókra bukkantak az egyenruhások. Mindemellett 15 millió forint készpénzt, valamint több nagy értékű vagyontárgyat – kocsit, elektronikai berendezést, bútort – foglalt le tőle a hatóság.

Hírdetés

A férfi egyik bűntársát, a 48 éves, szintén budapesti Sz. Tibort fővárosi lakóhelyén vonták intézkedés alá. A házkutatáson a kábítószer-kereskedelemhez köthető eszközöket találtak a nyomozók, valamint csekély mennyiségű marihuánagyanús növényi törmeléket. A férfitól a rendőrök közel 3,5 millió forint készpénzt, valamint 1000 eurót foglaltak le.

Budapesti tartózkodási helyén fogták el a 27 éves S. Istvánt is, aki szintén a bűnszervezet tagja volt. A nála tartott kutatás alkalmával a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A csoport ötödik tagját, a 35 éves, L. Sándor ugyancsak budapesti otthonában kapták el. Tőle szintén a kábítószer porciózásához használatos eszközöket, valamint csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök.

Az öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették az egyenruhások és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »