Újabb divatlánc hajtott fejet az LMBTQ-lobbi előtt – ebből előbb-utóbb véres összecsapás lesz

A Primark az egyik legdivatosabb és legolcsóbb fast fashion üzletlánc, ami már újabban nemsemleges próbalfülkékkel várja vendégeit az Egyesült Királyságban található két üzletében is. Egy vásárló korábban azért panaszkodott, mert a barátjának be kellett mutatnia az útlevelét, mielőtt beengedték volna őt a próbafülkébe. Valószínűleg nem tudták eldönteni az illetőről, hogy valóban lány-e.

A közösségi média egységesen háborodott fel az eset kapcsán, a divatmárka pedig úgy döntött, jobb a békesség: bejelentették, hogy újabban két üzletükben is bevezetik a nemsemleges próbafülkéket. A píszí élharcosai természetesen kitörő örömmel üdvözölték a döntést, mások viszont a cég bojkottjára szólították fel a vásárlókat.

A Primarknak egyébként az Egyesült Királyságon kívül már eddig is volt olyan boltja, ami nemsemleges próbafülkékkel büszkélkedhetett.

Hírdetés

A cég közlése szerint azért vezették be a nemsemleges próbafülkéket, hogy még kellemesebb vásárlási élményt nyújthassanak, azonban hozzáteszik, hogy az Egyesült Királyságban található további 195 üzletükban maradnak a férfi és női öltözők.

A Primarkra már 2015-ben is kiakadtak a transzneműek, mivel egy nő(?), Joni Bendall azt kérte a cégtől, hadd használhassa azt a próbafülkét, amelyiket ő szeretné, azonban süket fülekre talált. Az LMBTQ-közösség egységesen háborodott fel az eset kapcsán.

888.hu

A divatmárkát korábban szexizmussal is vádolták, mivel ameddig férfiak próbafülkéjét Mens Fitting Rooms (Férfi próbafülkék) szavakkal jelezték, addig a nőké a Girls Fitting Rooms, vagyis Lány próbafülkék elnevezést kapta. Akkor azt kifogásolták egyesek, hogy a cég lányként tekint minden nőre, ami a mindennapi szexizmus része. A Primark végül elnézést kért, és orvosolta a „problémát”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »