Újabb cigányt keres a rendőrség a használt autókkal történő csalások ügyében

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon indult eljárás csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik az elmúlt időszakban az ország több településén úgy vásároltak meg gépkocsikat, hogy jellemzően a próbakör és megtekintés alkalmával a sértett figyelmét elterelve, a gépkocsi hűtőfolyadék-tartályába szennyező anyagot, máskor a kipufogójába olajat juttattak, majd ezt hibaként „észlelve” motorhibásnak állították be a járművet.

A tévedésbe ejtett sértettektől így az eredeti vételárból több százezer forintot lealkudva vették meg a gépkocsit.

Hírdetés

Az így megszerzett járműveket ezt követően általában pár napon belül eladásra hirdetik az elkövetők.

A szigetszentmiklósi rendőrök 2019. február 28-án két hatvani férfit fogtak el, továbbá 2019. március 7-én a Miskolci Rendőrkapitányság Sajóbábonyi Rendőrőrs munkatársaival együttműködve egy 44 éves sajóbábonyi férfit is előállítottak az ügyben. Ellenük csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatják a nyomozást. A nyomozók egy másik sajóbábonyi férfit is azonosítottak a bűncselekményekkel összefüggésben.

A 20 éves Szántó Patrik felkutatására tett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre, így ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság a Police.hu-n kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik jelentkezzen a Szigetszentmiklósi Rendőrkaptányságon (2310 Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca 1. szám, telefon munkaidőben 06-24/525-460), vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »