Újabb brüsszeli pályázatot nyert Gyurcsány cége

Újabb brüsszeli pályázatot nyert Gyurcsány cége

Az Altus Zrt. 120 millió forintnak megfelelő összegért vizsgálhatja a lengyel fejlesztéspolitikát. Dobrev Klára, a volt miniszterelnök felesége, a cég vezérigazgatója az Indexnek elmondta, felkészültek arra, hogy a kormány ismét támadhatja a megbízást.

Szűkszavú, angol nyelvű közleményben számolt be az Altus Zrt. a honlapján arról, hogy újabb megbízást nyert az Európai Bizottságtól – írta az Index. A megbízással kapcsolatban Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, az Altus Zrt. vezérigazgatója a portálnak elmondta: a lengyelországi kohéziós politika vizsgálatáról kötött szerződést az Európai Bizottsággal cégük. Az Altus feladata, hogy elemezze, hogy a lengyelországi operatív programok mennyiben járulnak hozzá az Európai Unió fejlesztéspolitikai céljaihoz a mostani, 2014–2020-as időszakban. A munkát az Altus pályázaton nyerte el – mondta Dobrev, és nagyságrendileg 400 ezer eurót, vagyis 120 millió forintot kap ezért a cég. A mostani szerződést novemberben kötötte meg az Altus, és jövő októberig tart a munka.

Hírdetés

Az újabb elnyert megbízással kapcsolatban az Index emlékeztet arra, hogy a kormány korábban a legmagasabb szinten foglalkozott az Altus egy korábbi brüsszeli megbízásával. A kormány és a Fidesz azt sérelmezte, hogy Gyurcsány cége akár a magyar fejlesztéspolitikát is monitorozhatja, illetve hogy Gyurcsány cégén keresztül az EB a DK-nak juttat pénzt. Orbán Viktor kormányfő májusban Strasbourgban például kijelentette, hogy „ilyen pártfinanszírozási skandalumot és botrányt, mint amibe most keverte magát az Európai Unió”, még nem látott. Lázár János hivatalos levelet is írt, és tiltakozott az Altus szerződése ellen Brüsszelben, de nem értek el eredményt.

A legújabb megbízással kapcsolatban Dobrev Klára elmondta: felkészült az újabb kormányzati tiltakozásra, de „értelmetlennek bizonyultak az eddigi indokolatlan támadások is”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »