Újabb botrány Farkas Flórián körül

Az Emmi tizenkét esetben indított szabálytalansági eljárást az Országos Roma Önkormányzathoz köthető Híd a munka világába program kapcsán. A legsúlyosabb vád szerint több mint 700 millió forint ment el értelmetlen tanulmányokra és beszerzésekre.

Újabb botrány Farkas Flórián körül – írja a Népszabadság. A fideszes parlamenti politikus 2014 tavaszán még annak az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) az elnöke volt, amely elindította a Híd a munka világába elnevezésű programot. Az ország első foglalkoztatási szövetkezetének célja a roma munkavállalók gazdasági és szociális felzárkóztatása volt, de a segítség helyett céltalan milliók mentek el tanulmányokra, beszerzésekre.

A lap felidézi: a korrupciógyanús ügyek miatt Hadházy Ákos, az LMP politikusa feljelentést tett, persze Farkas Flórián próbálta bizonygatni, hogy „minden rendben van”. Kijelentéseit az adóhatóság vizsgálata és Balog Zoltán által a szervezet ellen indított szabálytalansági eljárás cáfolta. Az ORÖ-ben teljes a káosz, a szervezetben folyik a hatalmi harc. Hiába jegelte a kormány a Híd a munka világába program kifizetéseinek jelentős részét, az ORÖ-höz így is „átvándorolt” több mint kétmilliárd forint.

Hírdetés

Mire ment el több mint 700 millió?

Alighanem a Lázár János vezette Miniszterelnökségnek is köze van azokhoz az újabb eljárásokhoz, amelyeket az Emmi indított a foglalkoztatási szövetkezet zavarosabb ügyeiben – fejtegeti a Népszabadság. Kérdésükre ugyanis az Emmi közölte, hogy tizenkét gyanús esetben, összesen 860 millió forintnyi kétes kifizetés miatt zajlik szabálytalansági eljárás. A minisztérium állítása szerint a problémák a Híd a munka világába projekttel és az elkészült tanulmányok ár-érték arányával kapcsolatosak. A legnagyobb tételt azonban a „piaci árnak nem megfelelő, túlzó bérek okán indított szabálytalanság” jelenti. Ez az összeg a gyanú szerint 737 millió forintot tesz ki a 860 millióból,.

A Híd a munka világába sorsa bizonytalan. Jelenleg ott tart az ügy, hogy a szövetkezet egyik igazgatósági tagja a jövő hétre küldöttgyűlést hívott össze a Nógrád megyei Szécsénybe, de van olyan, aki az összehívás módját jogsértőnek tartja


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »