Újabb botrány az operavilágban, megválnak az ünnepelt tenortól

Újabb botrány az operavilágban, megválnak az ünnepelt tenortól

Helytelen és agresszív viselkedése miatt nem dolgozik többet Vittorio Grigolo olasz tenorral a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan.

A londoni intézmény már egy szeptemberi tokiói előadást követően felfüggesztette a 42 éves énekest és független vizsgálatot is indított az ügyben – számolt be a BBC.

Vittorio #Grigolo dropped by Royal Opera House over ‘inappropriate and aggressive behaviour’ at curtain call https://t.co/Yv12Bm45W9

— Henk Molenaars (@HenkMolenaars) 2019. december 6.

Grigolo a Faust előadásának tapsrendjénél, majd azt követően tanúsított “helytelen és agresszív viselkedést”, ami “messze elmarad a dalszínház dolgozóival és előadóival szemben támasztott elvárásoktól” “Ezért úgy döntöttünk, hogy Grigolo jövőre nem fog visszatérni a Royal Opera House színpadára a Lammermoori Lucia előadásában. A szerepére idővel új válogatót írunk ki” – közölte a londoni operaház.

Az olasz tenor immár egy évtizede az operavilág egyik legfényesebb csillaga.

Idén Sir Bryn Terfel oldalán szerepelt a londoni dalszínház Tosca című előadásában, és korábban a Traviatában, a Rigolettóban és a Bohéméletben is láthatta a brit főváros közönsége.

Grigolo az Instagramon reagált az intézmények bejelentéseire. Mint fogalmazott: “rettentően elszomorít, hogy az általam mindig is mélyen tisztelt kollégáimmal szembeni viselkedésemet az elveivel összeegyeztethetetlennek értékelte a Royal Opera House”. A tenor ugyanakkor elismerte, hogy időnként “nagyon szertelenné” válik és ígéretet rá, hogy “a történtek soha többé nem fognak megismétlődni”.

Hírdetés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vittorio Grigòlo (@vittoriogrigolo) által megosztott bejegyzés,

A New York-i Metropolitan Opera közleményében azt írta, hogy a Royal Opera House Grigolo viselkedése miatt indított vizsgálata és az énekes felfüggesztése nyomán a úgy döntöttek, hogy a tenor nem fog énekelni az intézmény mostani évadában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »