Újabb bank döntött arról, hogy nyíltan áthárítja a különadót

Az Erste Bank bejelentette, hogy megemeli a lakossági számlák egyes tranzakciós díjait. Indoklásként a kormány lépésére hivatkoznak, amely különadót rótt ki a bankokra is.

Az Erste előtt hasonló lépést tett már a K&H bank is, holott a kormány korábban azt ígérte, hogy a bankok súlyos válaszlépésekre számíthatnak ebben az esetben.

Az Erste mostani közleményében – amelyet a Kiszámoló.hu oldalán idéztek – azt írták, hogy a megemelt költségek már szeptember 15-től életbe lépnek.

Úgy fogalmaztak, hogy a bank a „közteherfizetési kötelezettség növekedése” miatt döntött a lépésről. Arról, hogy mekkora lesz az emelés, július 15-től kezdve tesznek közzé információkat az interneten, nyomtatott tájékoztatóikban és bankfiókjaikban.

Hírdetés

Ezt követően az ügyfeleknek szeptember 14-ig lesz lehetőségük arra, hogy felmondják a szerződésüket a megemelt költségek miatt.

Ez esetben a felmondásra azonnali hatállyal, díjmentesen van lehetőség, de ha addig nem történik meg, azzal az ügyfél automatikusan elfogadja a megemelt költségeket – írták a közleményben.

A bankok mellett a légitársaságok is megpróbálkoznak azzal, hogy áthárítsák a különadót a fogyasztókra. Emiatt a kormány már fogyasztóvédelmi eljárást is indított, de egy szakértő szerint lehetetlen megakadályozni a különadók beépítését az árakba.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »