Újabb baloldali bohóckodás: Juhász Péterék a síp rossz oldalára kerültek

Ez egy tipikus vasárnapi sztori, ugyanakkor mégis megfontolandó tanulságokkal szolgál: alig több mint egy évvel az országgyűlési választások előtt a magukat baloldalinak nevező pártok már nemcsak hazugságokkal támadnak egymásra, hanem sípokkal is.

Ki gondolta volna, hogy egyszer egy Juhász Péter-féle együttes politikus lesz a síp rossz oldalán? Pedig, most ennek is eljött az ideje! Sőt, a talpalávalót a szocialisták szolgáltatják.

A Jobbik viszont másképp látja a helyzetet: szerintük ugyanis a baloldal törpepártjai – szokásukhoz híven – nem Orbán Viktort és a Fideszt, hanem kizárólag egymást próbálják meg legyőzni, míg a 2018-as választásokat csak túlélni próbálják.

Pénteken számolt be arról a hvg.hu, hogy a sípjairól elhíresült Együtt fóti politikusát, Vargha Nórát, illetőleg bukott pártelnökét, Szigetvári Viktort kisípolták a Dunakeszin megtartott lakossági fórumon. De nem fideszesek, és még csak nem is Vlagyimir Putyin fújta a sípot, hanem helyi (választókerületi) MSZP-sek. (Zárójelben megemlítve: a beszámolók szerint 12-en voltak a randalírozók, ezzel meg is duplázták az eseményen résztvevők számát, ami egy 40 ezres településen azért megmosolyogtató arány…). Sőt, azt is kijelntették a demonstrálók, hogy ezentúl minden nyilvános fórumon ki fogják sípolni Vargha Nórát!

Juhász Péter, az Együtt elnöke jól ki is akadt a szocikra, és nyílt levelet írt az MSZP vezetésének, amelyben arról biztosította a Molnár Gyula-Botka László párost, hogy nem fognak összefogni velük 2018-ban.

Sőt, még azt is kijelentette, hogy pártja nem tud közösséget vállalni olyan szervezetekkel, amelyekben „a fideszes lopásokat feltáró ellenzéki pártok tagjainak és vezetőinek nyilvános szereplését megzavaró kétes elemek vezető beosztásban vannak”. Juhász Péter dühe azonban okafogyott, ugyanis bevette az Együtt fóti önkormányzati képviselőjének (aki percenként 2137 forintot is keresett) hazugságát, miszerint azért váltotta le Vargha Nórát a „Fidesz-Jobbik-MSZP” a Pénzügyi és Jogi Bizottságból, mert a héten feljelentést tett a fóti önkormányzat korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban. A valóságban azért vonták meg tőle a bizalmat, mert felvételt készített a telefonjával a zárt bizottsági ülésről, de még a szünetben zajló magánbeszélgetésekről is. Mindez úgy derült ki, hogy az egyik szocialista politikus rápillantott Vargha asztalán „felejtett” telefonjára, amin épp működött a hangfelvétel funkció.

Igazából a védekezése az igazán Oscar-esélyes: miután hivatalos is felszólította az önkormányzat, hogy azonnal törölje a jogtalan felvételeket, azt közölte, hogy

Hírdetés

„mivel lemerült a mobilja, nem tudta azokat elmenteni”.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik választókerületi elnöke és Merkwart Krisztián, a párt választókerületi szervezője, fóti önkormányzati képviselője vasárnap közleményben emlékezett meg az újabb „baloldali bohózatról”.Felidézik, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa az ellenzék tehertételének nevezte az MSZP fóti elnökét, amit szerintük az MSZP valóban bizonyította már. Ugyanakkor arra nem világított rá, hogy Vargha Nóra az eddigi önkormányzati ciklusban minden jelentősebb kérdésben együtt szavazott Tuzson Bence fideszes országgyűlési képviselő helyi csatlósaival, így a 2014-es képviselői tiszteletdíjak megemelése ügyében, valamint a közalkalmazottak cafetériájának visszatartásakor is, míg Szabó Mihály, a mikropárt Dunakeszi-Fót országgyűlési választókerületi szervezője pedig 2010-ben még a Fidesz színeiben jutott be a fóti képviselő-testületbe. „Így mégis hogyan próbál az Együtt hiteles ellenzéki politikát folytatni a térségben?” – érdeklődik a Jobbik.

A legerősebb ellenzéki párt szerint ezeknek a minoritásoknak egyetlen fegyvere a síp, amit csak és kizárólag arra használnak fel, hogy néhány órára bekerüljenek a médiába.

„Építő jellegű javaslatuk nem volt, most sincs és nem is lesz. A 2018-as országgyűlési választásokat próbálják túlélni, és ehhez minden lehetőséget megragadnak”

– olvasható a közleményben.

Varga Zoltán Péter és Merkwart Krisztián hangsúlyozzák, miközben a baloldal törpepártjai egymás legyőzésével vannak elfoglalva, a Jobbik következetesen készül a 2018-as országgyűlési választásra.

„Továbbra is minden lehetséges eszközzel küzdünk a fideszes korrupciós ügyek ellen, amilyen a Dunakeszi Úthálózatért Közalapítvány 1,7 milliárd forintja, vagy Fót a Hungária Zrt.-be fektetett, majd eltűnt 1 milliárd forint is, és amely ügyekben a Jobbik tett először érdemi feljelentést. A Fidesz legyőzésére egyedül a Jobbik képes, miközben a baloldal pártjai láthatóan már a választókerületben is feladták a választási győzelmet, és már csak saját pozíciójuk megőrzése lebeg a szemük előtt, amelyhez csak a többi baloldali pártot akarják legyőzni”

– írják az ellenzéki képviselők.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »