Újabb abszurd eset a belgiumi hatóságok migránsokkal kapcsolatos eljárásából

Újabb abszurd eset a belgiumi hatóságok migránsokkal kapcsolatos eljárásából

A belga állam a rendőrségen keresztül megbüntet egy migránst, mert az nem tartotta be a rá is érvényes járványügyi szabályokat. Ezután a belga állam egy másik alapból, azaz az adófizetők pénzéből kifizette a migráns bírságát – írja az Erdély.ma brüsszeli tudósítója.

Újabb abszurd eset a belgiumi hatóságok migránsokkal kapcsolatos eljárásából

Ellen Samyn, a “Vlaams Belang” (Flamand Érdek párt) belga parlamenti képviselőjének olyan információi vannak, amelyek alapján a Flamand “OCMW” (Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, Szociális Jóléti Központ), a nekik nyújtott állami COVID-támogatást legalább egy esetben, egy menekültre kirótt pénzbüntetés kifizetésére használta. “A kirótt büntetés a COVID-szabályok megsértése miatt történt” – mondja Ellen Samyn országgyűlési képviselő. “Ennek a “COVID-alapnak” az a célja, hogy azoknak az embereknek nyújtson segítséget, akik a koronaválság következtében nehéz társadalmi helyzetbe kerültek, elvesztették jövedelmüket vagy vásárlóerejük nagy részét.”

Hírdetés

Samyn szerint a kormány által az OCMW-knek nyújtott kiegészítő COVID-támogatást nem minden esetben használják rendeltetésüknek megfelelően, mint például a kiszolgáltatott helyzetbe került személyek pénzügyi támogatására.

“Az egyik Flamand Szociális Jóléti Központból tudjuk, hogy ezt a segélyt legalább egy esetben koronabírság kifizetésére fordították” – mondja Samyn. A Vlaams Belang párt rámutat, hogy ez a kifizetés egy vissza nem térítendő támogatás formájában történt. A jogtalanul felhasznált pénzt a COVID-alap 6. kategóriájába tartozó forrásból fizették, amelyeket a szövetségi kormány a bajba jutott személyek számláinak kiegyenlítésére hozott létre.

“Míg koronaválság miatt a szorgalmasan dolgozó flamandok ezreit fenyegeti csődeljárás, addig akadnak olyan OCMW-k, akik adópénzünket arra használják, hogy kifizessék a koronaszabályokat figyelmen kívül hagyó menekültek bírságát” – zárja szavait Samyn. A Vlaams Belang parlamenti képviselő felszólítja az illetékes minisztert, hogy levélben küldjön tájékoztatást, amelyben egyértelműen jelzi az OCMW-nek, hogy az úgynevezett “COVID-alap” nem ezt a célt szolgálja.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »