Új villamosjárattal gazdagodhat Budapest

Új villamosjárattal gazdagodhat Budapest

A közlekedési szakemberek egyetértenek abban, hogy a 3-as metró középső részének felújításának idején jól jönne egy kötöttpályás mentesítőjárat, hogy ne csupán a dugókban araszoló pótlóbuszok jelentsék az utazási kínálatot.

Amennyiben időben elkészülnek az új összekötővágányok a Soroksári út és a Haller utca között, beindulhat az új villamosjárat a Baross tér (Festetics György utca) és a Jászai Mari tér között – írja az Ittlakunk.hu.

Hírdetés

Az új járat a Baross tértől a Haller utca végéig a 24-es, majd onnan a Jászai Mari térig 2-es villamos sínpárjain közlekedne. Így a Nagyvárad tértől, ahol a déli metrószakasz ideiglenes végállomása lesz, két irányban is vihetné az utasokat.

Mint kiemelik, a járat nagy előnye, hogy nem terheli tovább a Közvágóhídi zsúfolt végállomást, hiszen elkerülné azt. A tervek szerint a 2-es vonalán a mostaninál kevesebb, a 24-esen pedig ugyanannyi kocsi járna majd. Az új villamos a nappali órákban körülbelül 5–6–8 perces sűrűséggel közlekedne, hajnalban és késő este, valamint a hétvégéken ritkábban.

Az új viszonylat a jelenlegi elképzelések szerint vagy a 18-as vagy a 21-es jelzést kapná. Utóbbi esetben a Normafára és a Csillebércre közlekedő autóbuszokat vissza kellene számozni 90-esre, mert egy szám csak egy járaté lehet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »