Új videóval sokkol a rendőrség – elegük lett a szabálysértőkből

Új videóval sokkol a rendőrség – elegük lett a szabálysértőkből

Miskolcon, a Dózsa György és a Vörösmarty utcákban 2018. november 27-én a délutáni órákban két sofőr figyelmen kívül hagyta a fényjelző készülékek tilos jelzését, amelynek következtében balesetet okoztak.

A rendőrségi tapasztalatok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bekövetkezett közlekedési balesetek közúti fényjelző készülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása a sebesség helytelen megválasztása, valamint az elsőbbségi, kanyarodási és irányváltoztatási szabályok be nem tartása miatt történnek.

A balesetek további okai, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A havas eső, hóesés és az ezekkel együtt járó romló látási viszonyok fokozott figyelmet és óvatosságot követelnek meg a közlekedőktől.

Felhívják a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek!

Hírdetés

A figyelemnek azonban négy évszakosnak kell lennie!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az életből ellesett, egész pontosan felvett közlekedési szituációkkal hívja fel a figyelmet, hogy a legjobb baleset-megelőzés a szabályok betartása.

A bizottság a rendőrautókba szerelt kamerák felvételeiből, hat olyan kisfilmet állított össze, amelyek megmutatják, hogy a tragédiát mindig csak egy pillanat előz meg. A kisfilmekben a rendőrök azonnal intézkedtek, a további veszélyes szituációk megelőzése érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elkövetkező napokban több olyan közlekedési szituációt is közzé tesz, amelyek a leggyakrabban előforduló szabálytalanságokat mutatják be.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »