"Új, vidám Nemzeti dal" született – önnek a régi vagy ez tetszik jobban?

"Új, vidám Nemzeti dal" született – önnek a régi vagy ez tetszik jobban?

Március 15-én mutatják be a Talpra, magyar! című rockoperát, amelynek egyik betétszámaként Mátyássy Szabolcs zeneszerző értelmezésében hallhatjuk a Nemzeti dalt. A szerzeményt a – mint a sajtóanyag fogalmaz – „legkedveltebb hazai sztárok – többek között Vastag Tamás, Tóth Andi, Kiss Ramóna, Détár Enikő, Varga Miklós, Egyházi Géza, Oláh Ibolya, Borbély Richárd vagy Xantus Barbara” adják elő. 

De adjuk át a szót Vastag Tamásnak, a darab egyik főszereplőjének, aki így fogalmaz a dalról: „Nagyon jó hangulatban telnek a próbák. Amikor elhangzik a Nemzeti dal a darabban, én éppen a szabadságharc egyik csatájából térek vissza. Korábban eltűntem, szeretteim már azt hitték, hogy odavesztem. Ennél a jelenetnél az én szerepem eléggé keserédes, külön ezért is örülök, hogy ez a szerzemény reményteljes és örömteli hangzású lett.”

Hogy kinek melyik – a régebbi, alább a Tolcsvay Trio által előadott, és a fentiek szerint „szomorú”, vagy ez az új változat – tetszik jobban, ízlés kérdése. Hallgassák meg mind a kettőt, és döntsenek!

Hírdetés

A korábbi Tolcsvay László-féle verzió az 1981-es Illés – A Koncert című filmből: 

És az új: 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »