Új útvonalat találtak a migránsok

A brit hatóságok jelentése szerint a migránsok újabb útvonalon próbálnak az országba jutni: Bilbaóban szöknek fel a kompokra.

A spanyol kikötővárosból induló kompok Portsmouthba tartanak, és egyre gyakrabban vannak potyautasaik. A brit hatóságok statisztikái szerint idén augusztus végéig 1251 migránst találtak a hajókon – 2016-ban 12 hónap alatt összesen 436-an kíséreltek meg így az országba jutni. A kompokat üzemeltető Brittany Ferries felszólította a spanyol hatóságokat, hogy szigorítsanak az ellenőrzéseken, és akadályozzák meg, hogy a migránsok felszökjenek a hajókra – írja a Daily Mail.

A társaság szerint a legtöbb leszállított fiatal férfi, az afrikaiak mellett rengetegen vannak, akik Albániából indultak – az albánok már szervezetten utaztatják Bilbaóból a „megrendelőiket”. Szeptember első hetében már 99 embert tartóztattak le az illegális utazási kísérletek miatt.

Hírdetés

A spanyol kikötőváros új keletű népszerűsége több oknak is köszönhető: egyrészt egyre több migráns választja a líbiai-olasz tengeri út helyett a Marokkóból Spanyolországba vezető vonalat, valamint a francia kikötőket is kerülik az ellenőrzések miatt.

Hetente két komp teszi meg Bilbao és Portsmouth között az utat, de Poole-ban is rendszeresen kötnek ki a hajók.

Hunhír.info – Faktor


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »