Új típusú, hazai gyártású autóbuszt mutattak be Debrecenben

Bemutatta magyar fejlesztésű, Mercedes-Benz alvázra épülő városi, elővárosi autóbuszát az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. – adta hírül a civishir.hu.

Átadták a cégcsoport első új üzemét is, mely egyben oktatási fejlesztési központként és kísérleti üzemként is funkcionál. Varga Mihály elmondása szerint az új beruházás mintegy háromszáz új munkahelyet teremt majd a cívisvárosban. Jövőre pedig új, immáron évente ezer autóbusz gyártására képes üzem nyitását tervezik, mely újabb nyolcszáz munkahelyet jelentene.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
Forrás: MTI

Varga Mihály leszögezte, hogy a fejlesztés elősegíti a tavaly elfogadott nemzeti buszgyártási stratégia megvalósulását, amelyben a kormány célul tűzte ki, hogy 2020-ra évente legalább 1000 új autóbusz készüljön el Magyarországon. A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a stratégiában az első három évben mintegy 30-35 milliárd forintos támogatást biztosít az ágazat részére.

Hírdetés

A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett: a kormány másfél évvel ezelőtt határozott a nemzeti autóbuszgyártás újjáépítéséről, arról, hogy hitellel, támogatással és piaccal segíti azokat a hazai autóbuszgyártókat, akik képesek arra, hogy magas minőségben állítsanak elő magyar buszokat.

Ma már abban a helyzetben vagyunk, hogy sorra mutatjuk be a hazai gyártású autóbuszokat, amelyek megfelelnek a legmagasabb szintű elvárásoknak is. Az eddigi meghozott intézkedések eredményeként a hazai gyártók által legyártott autóbuszok száma egy év alatt több mint duplájára emelkedett

– tájékoztatott Varga.

A járműgyártás olyan kiemelt nemzetgazdasági ágazat, amely az elmúlt években dinamikusan fejlődött, így jelentősen támogatta a gazdasági növekedésünket, az export emelkedését és a foglalkoztatás növelését

– jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »