Új terve van a kormánynak: titkárnők vezetik a buszt, irodisták lesznek a villanyszerelők

Új terve van a kormánynak: titkárnők vezetik a buszt, irodisták lesznek a villanyszerelők

Tovább próbálkozik az Orbán-kormány, hogy megoldja az egyre fojtogatóbb munkaerőhiányt, most éppen Magyarországon keresve megoldást. Ám nem arról van szó, hogy az elvándorlás mérséklése érdekében átfogó áfa- és járulékcsökkentésbe kezdenének, de még csak nem is a fiatalok családalapítását hátráltató lakhatási krízis ellen tesznek lépéseket. A kabinet a következő években százezres létszámleépítést tervez a közszférában, a megélhetésüket elvesztett közszolgákat aztán átképzik, és a versenyszférába irányítják őket.

Erről Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszélt csütörtökön egy konferencián Budapesten. A magyarországi szakképzett munkaerő hiányára részben megoldás lehet, hogy a következő években az állami szférában több tízezres, akár százezres létszámleépítés várható, ezeket a korábbi állami alkalmazottakat átképzés után a versenyszférában lehetne alkalmazni – jelentette ki az államtitkár.

Hírdetés

Mint ismert, a kormány megteremtette annak a jogi környezetét, hogy hazánk több tízezer ukrán vendégmunkást alkalmazzon, de ezek szerint abban is bíznak, hogy majd a hivatalnokok fognak buszt vezetni, villanyt szerelni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »