Új termék a magyar napelemes piacon!

Új termék a magyar napelemes piacon!

MI IS AZ AZ ENPHASE?

Az Enphase céget 2006-ban alapították kaliforniai központtal, ami mára vezető technológiát képvisel a mikroinverterek tekintetében, és több mint 400 munkatárssal rendelkezik világszerte. A cég 2008-ban kezdte meg kereskedelmi tevékenységét és 2012 óta szerepel NASDAQ részvénytőzsdén. A gyártás mellett komoly kutatás-fejlesztést is folytat a szervezet, melynek központjai Kalifornia mellett Új-Zélandon és Indiában találhatók meg.

Az Enphase mindezidáig több, mint 20 millió darab mikroinverter egységet szállított le a világ 125 országába. A vállalat invertereivel végrehajtott telepítések száma is megközelíti lassan az 1 milliós számot. Ez pedig több, mint 4 GW-nyi kiépített rendszert jelent. Az invertertechnológia mellett olyan napelemes megfigyelési rendszert is kínál a cég, ami szintén világvezetőnek számít.

MIBEN JOBB AZ ENPHASE MIKROINVERTERE A TÖBBINÉL?

A vállalat inverterei már a hetedik-generációba léptek, ami azt jelenti, hogy a cég folyamatosan finomította a technológiát annak érdekében, hogy termékei a lehető legjobb hatásfokkal állítsanak elő energiát a háztartások számára. Az Enphase mikroinvertereinek egyik nagy előnye, hogy kevesebb előtervezésre van szükség, mint a hagyományos invertereknél, illetve a telepítés során felmerülő esetleges problémákra is gyorsan és egyszerűen lehet választ adni, mert a tervezés könnyen módosítható. A mikorinverterekkel a telepítési idő is tovább csökkenthető, mert egyszerűbb kezelni ezeket az eszközöket a nagyobb, nehéz inverterekhez képest, így üzembehelyezésük is sokkal zökkenőmentesebb.

A sztring inverterek 600V DC áramot vezetnek be az ingatlanba, míg a mikroinverterek esetében ez elkerülhető.  Ezzel a termékkel a teljes berendezés alacsony DC feszültség mellett működik, önkisülő rövidzárvédelemmel. A rendszer például lemeríti magát amikor a fő megszakító kikapcsolt állapotban van. Ráadásul az Enphase invertereinél nincs áram alatt a DC oldal sem. A mikroinverterhez kifejlesztett monitoring rendszer (Enlighten) pedig lehetővé teszi a kábelezési hibák gyors detektálását és mérséklését.

Hírdetés

A cég által forgalmazott inverter több energiát termel mint bármely egyéb inverter a folyamatos kisütési mód (burst mode), a független üzemelés és a magas hatékonyságfok miatt.

Ahogy a korábbi blokkban már említésre került a telepítések száma már milliós mértékű, mégis alacsony meghibásodási szám jellemzi az Enphase invertereit. A hetedik generáció a korábbi típusokhoz képest már jóval kevesebb alkatrészt tartalmaz, ezzel pedig a belső tartalom üzemzavara is csökkent. A mikorinverterek ráadásul az IP67-esszabványnak is megfelelnek, így védett a beázástól és egyéb szennyeződésektől. Mindezeknek köszönhetően a termék üzemeltetési és karbantartási költségei is alacsonyak.

A fent bemutatott specifikációk és a termékbe vetett bizalom miatt a gyártó 25 éves garanciát vállal mikroinvertereire! Az esetleges, de rendkívül ritka meghibásodások esetén a vállalat online elérhető, 24 órás, egész héten rendelkezésre álló termékcsere szolgáltatást biztosít.

HOGYAN JUTHAT HOZZÁ AZ ENPHASE INVERTEREIHEZ?

Az Enphase mikroinvertereinek kizárólagos forgalmazója Magyarországon az EU-Solar Zrt., aki széleskörű szolgáltatásaival biztosítja ügyfelei számára a minőségi napelemes rendszerek kialakítását.

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »