Új tantermek Lendván, tornaterem Gyertyánosban

Új tantermek Lendván, tornaterem Gyertyánosban

A múlt hét elején a Városházán 1,3 millió euró értékű társfinanszírozási megállapodást írt alá Slavinec Mitja, az Oktatási, Tudományos és Sportminisztérium államtitkára és Magyar János, Lendva Község polgármestere. A minisztériumi támogatás az 1. Sz. Lendvai KÁI épületének bővítését teszi lehetővé, a magyar kormány az iskola gyertyánosi egység tornatermének megépítését támogatja. Elképzelhető azonban, hogy a munkálatok késni fognak.

Az új melléképület társfinanszírozásáról szóló szerződés aláírása nyomán Lendva Község folytatja a beruházás elindításához szükséges eljárásokat. A bővítéssel az 1. Sz. KÁI alapterülete több mint 850 négyzetméterrel bővül. Az új termeket a meglévő iskolaépület északkeleti részéhez épített háromszintes létesítményben tervezik kialakítani.

Hírdetés

A földszintre egy több célt szolgáló, kettéválasztható termet (80 és 40 fő részére) terveznek elő mosdókkal, lépcsőházzal és az udvarra vezető folyosóval. Az emeleten négy tanterem, mosdók, a tetőtérben gépterem, társalgó és irodák, kabinetek kapnak helyet. Az új épületrésznek külön bejárata lesz és biztosítottak lesznek a feltételek a különálló működtetéshez. A beruházás dokumentációja elkészült, az építési engedély megszerzése folyamatban van.

A munkálatok kivitelezőjeként a nyilvános pályáztatás alapján a ljubljanai Dema plus Kft.-re esett a vállasztás, árajánlatuk értéke 1,1 millió euró. A kivitelezési munkálatok elindulásával kapcsolatban azonban a beruházónál, Lendva Községnél megtudtuk, hogy az építőanyagok extrém drágulása miatt a kivitelezővel szerződésegyeztetést folytatnak. A tárgyalások eredményességétől függ az építési munkálatok elindítása és befejezési időpontja, illetve a beruházás teljes értékének alakulása.

Népújság

The post Új tantermek Lendván, tornaterem Gyertyánosban appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »