Új “szabadságjog” Miskolcon: fejszeviselés közterületen

Új “szabadságjog” Miskolcon: fejszeviselés közterületen

A mellényért Miskolcon fogda jár, a fejszéért semmi.

A Miskolci Rendőrkapitányság szerint semmilyen jogsértést nem követ el az, aki közterületen fejszével mászkál. Ráadásul a Jobbik szerint nem békés szándékkal hanem azért, hogy meglincseljék a számozott utcákba esetleg betérőket.

Jakab Péter szerint a számozott utcai renitensek új “szabadságjogot” vívtak ki Miskolcon: a közterületen történő fejszeviselés jogát. A képviselő emlékeztetett, múlt év végén Diósgyőr szurkolók forgattak videoklipet a számozott utcákban, amit a hely cigányság egy része rasszista támadásként értelmezett, válaszul pedig fejszével, husángokkal és harci kutyákkal várták az esetleg visszatérőket.

Minderről videofelvétel is készült, ezt felhasználva fordult a Jobbik a rendőrséghez, tájékoztatást kérve: milyen intézkedést tettek a közterületen csoportosan felfegyverkezett személyekkel szemben. A rendőrség szerint az érintettek se szabálysértést, se bűncselekményt nem követtek el, ezért semmilyen eljárás nem indult ellenük. Jakab ezek után maga is fejszével jelent meg a sajtótájékoztatón, bízva abban, hogy ellene sem indul eljárás.

Hírdetés

Pakusza Zoltán a Jobbik önkormányzat képviselője ennek kapcsán felidézte: 2012-ben az Avason békésen, fegyvertelenül sétáló szebbjövősöket azonnal fogdába vitte a rendőrség, amiért szerintük a közrend fenntartásának látszatát keltették, akik viszont élet kioltására alkalmas eszközökkel készülnek közterületen erőszakos cselekményt elkövetni, azok semmilyen szankciót nem érdemelnek.

A politikus szerint ismét fel kell tenni a kérdést, kit véd valójában a rendőrség, és mennyit érnek így a közbiztonságra költött milliók, hiszen nem kell közbiztonsági szakértőnek lenni, hogy megállapítsuk, mi a veszélyesebb a közrendre: egy mellény vagy egy fejszével, harci kutyával felfegyverkezett antiszociális csoport a nyílt utcán. “Komoly problémák vannak ott, ahol egy mellény viselésért fogda, a lakosság terrorizálásáért viszont semmi sem jár” – fogalmazott a Jobbik képviselője.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Belföld, Hírek, Jobbik, Videó


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »