Új részletek Kobe Bryant helikoptertragédiájáról

Új részletek Kobe Bryant helikoptertragédiájáról

Sokkoló megemlékezéseket tartottak kosármeccseken, de azokon kívül is – más sporteseményeken és színpadokon is. A balesetben nem öten, hanem kilencen haltak meg.

Az első információkat kiegészítendő, illetve pontosítandó sajtótájékoztatót tartottak amerikai idő szerint délután 2 óra körül annak a helikopter-balesetnek a körülményeivel kapcsolatban, amelyben életét vesztette az NBA észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság történetének egyik legjobbja, a közelmúltban visszavonult Los Angeles-i Kobe Bryant.

A megyei seriff, Alex Villanueva például rögtön közölte, nem öten, hanem kilencen haltak meg a balesetben, de a személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra. Ennek ellenére biztos, hogy a sportolón kívül 13 éves lánya, Gianna Maria is meghalt, továbbá egy baseballedző és egy másik, fiatal kosárlabdázó is meghalt – egyik szülőjével együtt.

A helyi tűzoltóparancsnok percre pontosan beszélt a baleset részleteiről: 9.47-kor kapták a vészhívást, nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ami lángolt is. Már amíg oltottak, leengedtek helikopterekről mentőorvosokat, de ők sem tudtak már megmenteni senkit – írja tudósításában az Index.

Több csapatnak a halálhír után kevéssel pályára kellett lépnie az NBA-ben.

A San Antonio Spurs-Toronto Raptors előtt több játékos is megviselt arccal jött ki melegíteni, majd kezdés után mindkét csapat mozdulatlanul pörgette le első támadóidejét.

Hírdetés

Hasonlóan történt a Denver Nuggets-Houston Rockets mérkőzésen is.

De nem csak a kosárlabdacsarnokokban voltak szívszaggató pillanatok.

És nem is csak a sport világában: Alicia Keys a Grammy-gálán egyenesen úgy fogalmazott: a díjkiosztónak otthont adó épületet Kobe Bryant „építette”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »