Új részletek derültek ki a hajóbaleset nyomozásáról

Új részletek derültek ki a hajóbaleset nyomozásáról

Egyre érdekesebb lehet a külföldi nyilvánosságnak a Hableány balesete. Főként, hogy a Viking Sigyn szállodahajó továbbra is a Dunán jár-kel, három koreai turistát pedig továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Nemzetközivé válhat a május 29-ei dunai hajóbaleset nyomozása – írja a 24.hu Magyar Györgyre, a Hableány sétahajó elhunyt matróza családjának ügyvédjére hivatkozva.

A nemzetközi nyilvánosság a jogi képviselő szerint elsősorban arra kíváncsi, hogy hagyhatta el a helyszínt a Viking Sigyn szállodahajó, és miért közlekedhet még mindig szabadon.

Amit tudni, hogy a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya

informatikus, nautikai (hajózási szabályok), hidrológiai (áramlás, áradás) és műszaki szakértő bevonásával nyomoz, de még orvosszakértőt, közlekedéspszichológust, szemészt, fotó- és videótechnikust is kirendeltek az ügyben.

Hírdetés

Munkájával egyelőre csak az informatikus végzett, de annak tartalmát nem adják ki.

A szemészorvosnak a gyanúsított fizikai alkalmasságát kell véleményeznie.

Magyar György sérelmezte, hogy a gyanúsított jogi képviselője megkap minden papírt, ők viszont nem. És megismételte: “tegye fel a kezét az, aki elengedte a szállodahajót”.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Mindössze hét utast sikerült kimenteni. Három koreai áldozatot még mindig keresnek. A svájci Viking ukrán kapitánya a 15 millió forintos óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, nyomkövetőt kell viselnie, illetve nem hagyhatja el Budapestet, a nyomozóhatóságnál pedig hetente kétszer személyesen kell jelentkeznie.

A BRFK a lapon megjelentekre egyelőre nem reagált.

A katasztrófa további híreit ITT találja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »