Új részletek derültek ki a budapesti fogolyszökésről

Új részletek derültek ki a budapesti fogolyszökésről

Vélhetően életfogytiglani büntetést kap a bíróságról megszökött rab, aki fegyvert szerezve menekült Budapesten.

A Fővárosi Törvényszéken egy korábbi rongálás miatt 1 év 1 hónapra ítélték Sz. Károlyt, aki ezután lefegyverezte a felügyelőt, majd egy autó sofőrjét túszul ejtve a XV. kerületig menekült a rendőrök elől. Amikor autót akart cserélni, a tulajdonos ellenállt, a rendőrök pedig meglőtték a férfi.

A Délmagyar a Bors alapján arról írt: három bíró alkotta a férfit elítélő tanácsot. Miután Sz. Károly ököllel arcon ütötte az őrt és megszerezte fegyverét, a pisztolyt a bírókra is ráfogta. A felügyelő könnyű sérüléseket szenvedett, egynapos megfigyelés után már elhagyhatta a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat.

Hírdetés

A túszejtő összesen hat lövést kapott, a térdébe, a combjába, a vállába és a csípőjébe fú­ródtak a golyók. Sok vért vesztett, élet­veszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe, ahol stabi­li­zálták az állapotát.

Sz. Károlyt 2003-ban emberölésben való bűnsegédletért 9 és fél évre ítélték, szabadulása után pedig ő volt az, akit egy 2017-es kőbányai bankrablása után elütött egy kisteherautó, a bűncselekményért 9 évet kapott.

A megmaradt 8 évnyi büntetése helyett várhatóan életfogytig a börtönben marad,

ugyanis vélhetően erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül, ami azt jelenti, hogy a bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik. Ha ez meghaladja a húsz évet, akkor életfogytiglani börtönbüntetést jelent – mondta Vidákovics Béla Zsolt jogász.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »