Új részletek derülhetnek ki a veronai balesetről az áldozatok azonosításával – sorra zárják ki az elképzelhető okokat

Az olasz hatóságok képviselői folyamatosan nyilatkoznak a helyi sajtónak a veronai buszbalesetről, és kizárják, hogy műszaki hiba történt volna. Azt sem tartják valószínűnek, hogy a busz defektet kapott, valamint azt is megerősítették, és hangsúlyozták, hogy a volánnál ülő sofőr nem lépte át a megengedett haladási sebességet. A baleset rekonstruálásában segíthet a halálos áldozatok és a válságos állapotú sérültek személyazonosságának megállapítása.

A hét elején vették le az utolsó DNS-mintákat a veronai buszbaleset áldozatainak azonosításához, majd egy milánói laboratóriumba szállították őket, ahol szünet nélkül zajlik a munka – mondta Sárközy Júlia, az M1 római tudósítója.

A minták a tizenhat halálos áldozat és a két, továbbra is válságos állapotban lévő sérült személyazonosításához kellenek. A levett DNS-t a családtagoktól vagy az áldozatok személyes tárgyairól vett mintákkal kell összehasonlítani.

A baleset rekonstruálását is segítheti az azonosítás

A feladat, hogy minden áldozatot és a két súlyos sérültet is minden kétséget kizáróan azonosítsák, időigényes feladat. A családtagokkal csak ennek megtörténte után közlik a hatóságok az eredményeket. Ezután a családtagok hazavihetik szeretteiket eltemetni – mondta a tudósító.

Hírdetés

Az azonosítás azért is fontos, mert a szerzett sérülések és a halál okainak tisztázásával, valamint az ülésrend segítségével a baleset dinamikájára is fény derülhet – hangsúlyozta a riporter.

Sorra zárják ki az elképzelhető okokat

A január 20-ai tragédia okairól hivatalos közlemény egyelőre nincs, de az olasz hatóságok képviselői folyamatosan nyilatkoznak a helyi sajtónak, és kizárják, hogy műszaki hiba történt volna. Azt sem tartják valószínűnek, hogy a busz defektet kapott, valamint azt is megerősítették, és hangsúlyozták, hogy a volánnál ülő sofőr nem lépte át a megengedett haladási sebességet – tette hozzá a riporter.

A veronai baleset helyszínére kiérkező első tűzoltócsapat parancsnoka elmondta, szerinte nem az üzemanyagtartály lobbant lángra, hanem az abból kiszivárgó gáz. Ezután a tűz nagyon gyorsan elterjedt, mert a busz műanyag tartozékai könnyen meggyulladtak, a lángok pedig beborították az egész járművet.

A baleset Verona városát is mélyen megrendítette, a város egyik tévécsatornája egész estés műsorban foglalkozott a tragédiával – mondta Sárközy Júlia, az M1 római tudósítója.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »