Új részletek a vásárlási idősáv esetleges változtatásáról – videó

Új részletek a vásárlási idősáv esetleges változtatásáról – videó

Az Idősek Tanácsa tagjaival egyeztetett Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a szervezet alelnöke.

Novák Katalin – megismerve az Idősek Tanácsának tapasztaltait – arról számolt be, hogy az érintettek egyfelől örülnek az idősáv adta lehetőségnek, ugyanakkor azt látják, hogy az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus, és egyre nagyobb a feszültség is a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt.

Hírdetés

Ezért az Idősek Tanácsa tagjai azt javasolják, hogy legalább hét végére, de akár teljes egészében, a karácsonyi időszakra tekintettel, függesszék föl a védett, időseknek szóló vásárlási idősávnak a használatát. Novák Katalin azt is közölte, ezt fogja továbbítani a miniszterelnöknek.

Pénteken vagy szombaton jelenti be a kormány, hogy változtat-e az idősek vásárlási idősávján – válaszolta egy kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint mindenképpen hozni kell valamilyen döntést, mert gyakran alakul ki túlzsúfoltság a boltokban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »