Új rendelőintézet épül Szencen

Új rendelőintézet épül Szencen

A város új rendelőintézetet tervez építeni. A jelenlegi helyén, az épület felújítása után, idősotthont létesítenének.

Szenc polgármestere, Dušan Badinský a választási kampányának, majd a létrejött önkormányzat legfőbb prioritása volt, hogy új rendelőintézetet hozzon létre a jelenlegi választási ciklusban. 

Megvalósítás lépésenként

A város a lehetőségeihez mérten apránként valósítja meg ezt a projektet. „Szenc város vezetése még tavaly dolgoztatta ki az új rendelőintézet terveit. A látványtervekkel kiegészített dokumentum megtalálható a város weboldalán. Az önkormányzat határozatot fogadott el arról, hogy az építkezéshez külföldi és belföldi banktól vesz fel hitelt. A megvalósítás határidejét nagyban befolyásolja, hogy mikor adja ki az illetékes hivatal az építkezési engedélyt, amely rendkívül összetett és igényes folyamat. Jelenleg a területrendezési határozat kidolgozásával foglalkozunk” – tájékoztatta lapunkat Martina Ostatníková városi szóvivő. A tervek alapján az új épület a régi előtt épül fel, a város saját tulajdonú telkén. A mostani rendelőintézet épületét szeretnék felújítani, és idősotthont létesíteni a helyén. A tervdokumentáció alapján az építkezés során is működnek majd a rendelők. Amint elkészül az új épület, a rendelőket odaköltöztetik és megkezdődik a régi épület felújítása, ahol az idősotthon mellett rehabilitáció és szolgálati lakások is helyet kapnak.

Hírdetés

Illusztráció

 

Sokoldalú szolgáltatás

A rendelőintézet Szenc központjában, a Május 1. utcában található. Az új épülettel kiegészülve a tervek szerint 42 rendelő, 41 férőhelyes idősek otthona, 27 fekvőhely a páciensek számára és kiegészítő szolgáltatások kapnak helyet. A pincében 86 parkolóhely létesül, valamint az alkalmazottak számára öltözők és technikai helyiségek. Egy különálló részben fogorvosi és körzeti orvosi rendelők, kávézó és gyógyszertár lesz. A jelenlegi épületben rehabilitációt, kápolnát, palliatív ellátást nyújtó rendelőt és külső tereket alakítanak ki a parkoló mentőautók számára. Az új épületrész második és harmadik emeletét összekötő folyosón a második szinten az alkalmazottak és a páciensek számára étkezőt létesítenek. A harmadik emeleten a röntgen osztály lesz.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »