Új párt vált ki a Jobbikból

Új párt vált ki a Jobbikból

Már bejegyzés alatt áll Bertha Szilvia volt jobbikos országgyűlési képviselő új pártja. Az új politikai szervezet neve Értünk Értetek Keresztény Szociális Párt lesz. A közgazdász végzettségű politikus mint leendő elnök arról egyelőre nem akart beszélni, hogy kikkel készül majd a 2018-as választásra, ugyanakkor a Jobbikkal való szakításának körülményeiről beszámolt a Magyar Időknek.

„Az, hogy eddig miért nem léphettem ki a pártból, jó kérdés, de ezt nyilván nem kötötték az orromra, csak a reakciókból tudtam kikövetkeztetni, hogy mi lehet a háttérben. Úgy gondolom, 2014 nyarán ezt teljesen egyértelműen megbeszéltem a pártelnök úrral, illetve a pártigazgató úrral.

Hírdetés

Nem titok, ők azt szerették volna, hogy az egészségügy területére térjek át és legyek szakpolitikus, ám mivel kétszeres közgazdászként egyáltalán nem értek az egészségügyhöz, azt mondtam, hogy ez így komolytalan” – nyilatkozta a Magyar Időknek Bertha Szilvia volt jobbikos politikus. Mint fogalmazott, megbeszélték, hogy elválnak útjaik, mert ez az irányvonal neki nem tetszik.

Az új – meghatározása szerint „keresztény-szociális értékrendű” – pártjával kapcsolatban a médiában megjelent állításokról szólva Bertha Szilvia közölte: bár voltak olyan felvetések, hogy valamilyen ultraradikális pártot akar létrehozni, vagy éppen a Fidesz támogatja őt, ám erről szó sincs. A pártalapítással kapcsolatban kijelentette: gyakorlatilag „nem kerül semmibe”, nem a pénzről szól, hanem az értékrend és a stratégia az, ami sokak számára vonzó, és ezért áldozatot is képesek hozni az emberek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »