Új ománi bélyeg emlékeztet arra, hogy Jeruzsálem Palesztina fővárosa

Új ománi bélyeg emlékeztet arra, hogy Jeruzsálem Palesztina fővárosa

Az ománi posta egy új bélyeggel tiszteleg Palesztina előtt, melyen az olvasható, hogy ,,Jeruzsálem, Palesztina fővárosa,,. A projekt az ,,arab posták együttműködése,, nevű kezdeményezés keretei közt jött létre, melyet az Arab Liga államai hoztak létre 1954-ben a palesztin ügy támogatása céljából.

Az ománi posta által kiadott bélyege, a megszállt Jeruzsálemben lévő Szikla Mecset, a háttérben pedig az Al-Aqsa mecset látható. A palesztin zászlót is ábrázoló bélyegen pedig az olvasható, hogy ,,Jeruzsálem Palesztina fővárosa,,.

Az ománi posta igazgatója, Abdulmalik Al-Balushi a sajtó számára elmondta, hogy Omán mindig is támogatta Palesztina ügyét és ez az új, a Szikla Mecsetet ábrázoló bélyeg egyfajta üzenet az egész világ számára. A bélyeggel egy jobb jövőt kívánnak a palesztin nép számára és békét a világ valamennyi országának.

Omán részéről ez egyfajta válasz volt a korábban Donald Trump által meghirdetett. ,,közel-keleti béketerve,, mely a megszállt Jeruzsálem városát az ún. ,,Izrael állam,, fővárosának kiáltotta ki.

Hírdetés

Az Arab Liga elutasította az amerikai ,,béketervet,, azonban néhány arab állam, mint például az Egyesült Arab Emirátusok támogatták a tervezetet. Az Egyesült Arab Emirátusok, Bahrein és Omán nagykövetei pedig a Fehér Házban tartózkodtak, amikor Trump elnök ismertette a tervezetét.

Khalid Bin Hilal Al-Mawali, az ománi parlament elnöke az Arab Liga ülésén elmondta, hogy Omán támogatja Palesztina ügyét ész azt, hogy a palesztin nép egy önálló államot hozzon létre. Al-Mawali szerint az Izrael érdekei szerint íródott ún. ,,béketerv,, elfogadhatatlan. Egészen addig, ameddig Kelet-Jeruzsálemet el nem ismerik Palesztina fővárosának.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Monitor)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »