Új Nissan X-Trail: Jövőre érkezik

Új Nissan X-Trail: Jövőre érkezik

A Nissan még tavaly bemutatott egy Rouge nevű új szabadidő-autót Amerikában, az ottani piac számára. Gyorsan kiderült azonban, hogy lényegében egy új „világautó” született, amelyet Kínában és Európában is forgalmazni fognak – ám itt a jól befuttatott X-Trail néven.

A kínai premier időközben szinten lezajlott, így tehát élőben mutathatjuk be azt a verziót, amely majd Európában is kapható lesz.

Az amerikai és a kínai/európai modell közötti legfőbb különbség, hogy míg az előbbi modell 2,5 literes szívómotorral, addig az utóbbi benzin- és villanymotoros hibridként kerül forgalomba.

Hírdetés

Az új fejlesztésű 1,5 literes, változó kompressziójú, háromhengeres aggregát azonban a közvetlen hajtásban soha nem vesz részt, hanem – a Nissan e-Power nevű, ún. reverz hibrid technikájának részeként – kizárólag a 150 kW-os (204) LE teljesítményű, 300 Nm csúcsnyomatékot szolgáltató villanymotor számára termel energiát.

Ami pedig a külalakot illeti: mint a képeken is látható, az új X-Trail robusztusabb a márka 2 másik „szabadidősénél”. Ez nyilvánvalóan a Juke-nál és a Qashqainál  magasabb kategóriát hivatott érzékeltetni.

A beltér is teljesen új: a központi kijelző a műszerfalon „lebeg”, az automata sebességváltó pedig apró, elektronikus programválasztó kart kapott. A kocsi európai forgalmazása 2022-ben indul.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »