Új navigációs rendszer érkezett Szlovákiába

Új navigációs rendszer érkezett Szlovákiába

Új navigációs rendszer érkezett Szlovákiába Mészáros Richárd2024. 10. 20., v – 12:01

Új navigációs rendszerrel bővült a szlovákiai piac, a cseh mapy.cz platform tulajdonosa, a Seznam úgy döntött, a hazai autósok számára is elérhetővé teszi a rendszert, amely nemcsak aktualizált információkkal látja el a felhasználókat, de akár a sebességmérő kamerákra, gyorshajtásra is figyelmeztet – írja a Zive.sk portál.

A rendszer folyamatosan naprakész közlekedési információkat és optimalizált útvonalakat is tartalmaz. Az alkalmazás Android, iOS, Android Auto és Apple CarPlay rendszerekre érhető el. „Szlovákiában a mobilalkalmazás navigációja ugyanúgy működik, mint Csehországban. A felhasználók számára teljes körű tájékoztatást nyújt a szlovákiai utak aktuális forgalmi helyzetéről. A navigáció automatikusan kiszámítja a legjobb útvonalat és elkerüli a forgalmi dugókat” – írja tájékoztatójában a Seznam. A Seznam szerint a Mapy.cz-t Szlovákiában már 400 ezer felhasználó használja, ezért a vállalat úgy döntött, hogy a szolgáltatás elérhetőségét teljes körű navigációval bővíti. 

Hírdetés

„A tervező és a navigáció képes az útvonalat az aktuális forgalomhoz igazítani, így az alkalmazás vezetés közben is képes gyors útvonalat találni, figyelembe véve az aktuális forgalmi helyzetet. A biztonság növelése érdekében a sofőrök fontos figyelmeztetéseket találnak a navigációban” – állítja a közlemény. Az alkalmazás figyelmeztet az úton lévő akadályokra, a rendőrségi mérésekre és ellenőrzésekre, illetve a váltakozó egyirányú forgalomra. Az alkalmazás vizuálisan figyelmezteti az autósokat, ha a megengedettnél gyorsabban haladnak, ha a sebességkorlátot jelentősen túllépi, akkor hangjelzéssel próbálja jobb belátásra bírni a sofőrt. Azt is megmutatja a felhasználóknak, hogy a rendőrség aktuálisan hol mér sebességmérő kamerákkal. 

Az alkalmazás – a többi apphoz hasonlóan – számít a sofőrök támogatására, hogy az appban jelezzék a forgalmi helyzetet, akár a sebességmérő kamerákat, a baleseteket, a dugókat, de akár a kátyús, járhatatlan utakat is. Ezek az információk ugyanis azonnal elérhetők lesznek a többi felhasználó számára, így könnyebb kikerülni a problémás helyeket, és gyorsabban a célba érhetnek. 

(zive.sk, szl)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »