Új koronavírus elleni szert vethetnek be Magyarországon

Új koronavírus elleni szert vethetnek be Magyarországon

Szlávik János főrorvos szerint hamarosan újabb gyógyszerrel bővülhet a magyar orvosok koronavírus elleni eszköztára.

Hamarosan Magyarországon is elérhető lehet egy bizonyítottan hatásos koronavírus elleni készítmény, a Remdesivirt – idézte a 24.hu Szálvik Jánosnak, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosának az RTL Híradónak adott nyilatkozatát. Szavai szerint az eredetileg az ebola ellen fejlesztett szer a vilgászerte élesben folytatott kísérletek szerint már a fertőzés középstádiumában is hatékony.

Magyarországon azok kaphatják majd meg a Remdesivirt, akik súlyos, esetleg életveszélyes állapotban vannak.

A Dél-Pesti Centrumkórházban március eleje óta próbálják az AIDS, a malária, a májgyulladás ellen szereket kombinálva hatásos kezelést találni a hozzájuk került betegeknek. A mostani eredmények alapján úgy tűnik, hogy ezt hatékonyan tesszük – fogalmazott a főorvos. Ezeket a tapasztalatokat pedig szeretnék továbbadni más centrumoknak.

Hírdetés

Szlávik János szerint még egy-két hétnek el kell telnie ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy egy járvány csendesedik. Azon országokban, ahol sikerült ellaposítani a járványgörbét a korlátozó intézkedésekkel, nehezebb megítélni, mikorra tetőzhet a fertőzések száma. A közmédiának erről azt nyilatkozta, hogy egy darabig el fog húzódni, nagyon sok beteg lesz még májusban,ugyanakkor nagyon reméli, hogy a járvány júniusra kifut.

Szerinte

kérdéses, hogy a fertőzés ősszel milyen mértékben tér vissza.

Hozzátette: azt reméli, hogy őszre, télre, legkésőbb tavaszra már lesz a fertőzés ellen hatékony védőoltás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »