Új jelzések jelentek meg a budapesti utakon

Új jelzések jelentek meg a budapesti utakon

A rollerek parkolását is segíti az új megoldás.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábban létrehozott négy újbudai helyszín után további két új mikroMobilitási Pontot alakított ki a megújuló Idősebb Antall József rakparton.

Az augusztus 15-ig tartó Rakpart 2021 rendezvény területén kijelölt két helyszínen bárki leparkolhatja kerékpárját, rollerjét, illetve egyéb, mikromobilitási járművét. A MOL Bubi ideiglenes gyűjtőállomásai is részei a mikroMobilitási pontoknak, utóbbit a Donkey Republic kerékpárjaival, valamint a BIRD elektromos rollerjeivel is lehet használni.

Hírdetés

A kijelölt parkolóhelyeket világoszöld burkolati jelek határolják, az egyes közlekedési eszközök számára fenntartott területeket pedig különböző piktogramok jelzik. A kísérleti jelleggel létrehozott mikroMobilitási Pontok egy virtuális kerítés segítségével elérhetők a MOL Bubi és a BKK-val együttműködő megosztott mobilitási szolgáltatók applikációjában is. Az újszerű megoldás célja, hogy kényelmes hozzáféréssel és rövid idejű, rendezett parkolási lehetőséggel ösztönözze a fővárosiakat a kis helyet foglaló, fenntartható közlekedési eszközök használatára.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »