Új játékos a szlovákiai piacon – jön az Allegro

Új játékos a szlovákiai piacon – jön az Allegro

Csehország után a szlovákiai piacra is belép a piac legnagyobb európai játékosa, az Allegro, és fokozatosan elnyeli a jól ismert eddigi eladót, miközben számos termék esetében állítólag a legalacsonyabb árat garantálja.

Az Allegro terjeszkedése része a cég folyamatos növekedésének Közép-Európában. „A cseh piacon szerzett tapasztalatainkat és tudásunkat felhasználva igyekszünk Szlovákiába is hasonló partnerközpontú stratégiát hozni. Célunk a zökkenőmentes és kellemes vásárlás és értékesítés biztosítása” – jelentette ki a tvnoviny.sk portálnak Matthias Frechen, a cég kereskedelmi igazgatója.

Az Allegro széles termékválasztékhoz kínál hozzáférést a szlovák vásárlók számára, akár 100 millió elérhető ajánlattal. Ezzel Szlovákia legnagyobb e-kereskedelmi platformja lesznek.

„Érzékeljük a konkurenciát is, mint például az Alza, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a szlovák piacon még több szereplőnek van helye” – mutatott rá Frechen.

Hírdetés

„Összehasonlítjuk az Allegro árait kiválasztott szlovákiai online áruházakkal, és a platformunkon mutatjuk meg a legjobb ajánlatokat. Ha nem tudnánk garantálni az árat, az árkülönbözet ​​150 százalékát az Allegrón érvényes kupon formájában visszatérítjük a vásárlóknak” – magyarázta Wojciech Bogdan, a cég marketing- és pénzügyi igazgatója.

Az Allegro a jól ismert Mall.sk online platformra építi alapjait, s a tervek szerint fokozatosan egyesülnie kell a lengyel óriással.

„A Mall márka, ahogy Csehországban, Szlovákiában is megmarad, mint az Allegro egyik eladója. Egyelőre a külön weboldal is megmarad, majd fokozatosan beépül az Allegróba” – ecsetelte Frechen.

„Most nem azon gondolkodunk, hogyan válhatunk piacvezetővé, inkább arra összpontosítunk, hogy a legjobb értéket nyújtsuk az ügyfél számára. És meglátjuk, mit hoznak a következő évek, és meddig jutunk” – zárta Frechen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »