Új idők jönnek, Obama Magyarországra figyelmeztetett!

Új idők jönnek, Obama Magyarországra figyelmeztetett!

Kilenc nap van hátra Joe Biden elnökké való beiktatásáig, és már érződik, új idők jönnek az Egyesült Államokban. Barack Obama exelnök is hallatta a hangját, Magyarországra figyelmeztetett.

Az MTI hírt adott arról, hogy a Twitter felfüggesztette Donald Trump fiókját. A még hivatalban lévő elnököt a Facebookról és az Instagramról is letiltották legalább utódja, Joe Biden január 20-i beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát. A Google, az Apple és az Amazon is eltávolította alkalmazáskínálatából a Donald Trump híveinek körében népszerűvé vált Parler közösségi oldalt, kiemelve, a platform nem tesz eleget az erőszakra buzdító tartalmak terjesztésének megelőzése érdekében.

Hírdetés

Az origo.hu ezzel kapcsolatban „Összehangolt támadást indítottak a konzervatív vélemények és a szólásszabadság ellen a nagy tech cégek” című cikkel tudósított. A cikkben szólnak arról is, hogy Donald Trump letiltása kapcsán felháborodásának adott hangot Nikki Haley, az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete, Dél-Karolina egykori első női és első kisebbségi kormányzója, aki szerint példa nélküli cenzúra folyik.

A pestisracok.hu tegnapi cikkében (címe: Obama szerint Orbán Viktor „erős ember”, de ő nem szereti az erős vezetőket) arról tájékoztatott, hogy Barack Obama volt amerikai elnök nemrégiben megjelent könyve, az Egy ígéret földje apropóján a Daily Show vendége volt. Az interjúban a műsorvezető többek között arról is megkérdezte a volt amerikai elnököt, hogy ki az, akivel tartja még a kapcsolatot, és mit gondol arról, ami ma a világban történik. Azzal kapcsolatban, hogy mi ér véget Donald Trump elnökségével, megjegyezte: „Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban”…


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »