Új Honda HR-V: Rá sem lehet ismerni – Képgalériával

Új Honda HR-V: Rá sem lehet ismerni – Képgalériával

A néhány nappal ezelőtt bemutatott Honda crossover új generációja elsősorban külalakjával sokkolta az autós világot. A teljesen átfazonírozott karosszéria azonban távolról sem az egyetlen újítás: ezekből a beltérbe és a motorházba is bőven jutott.

A külső változás tényleg radikális: eltűntek a pengeélek, helyettük jóval szelídebb és letisztultabb vonalak jelentek meg. Az ék alakú, kupés sziluett is ment a kukába: ez a mostani jobb minőségérzetet sugall, és időtállóbbnak is tűnik. Az előd orr-részéből SEMMI nem maradt, a rengeteg vízszintes lamella a Honda egész újkori formavilágában is abszolút újdonságnak számít. A beltér pedig kifejezetten prémiumhatásúvá vált: az anyagok már ránézésre is nagyon jó minőségűek, és az új Jazzből átvett 9 hüvelykes központi kijelző is attraktív látvány.

Hírdetés

A légkondi viszont az új modellben klasszikus tekerőkkel szabályozható, ami külön dicséretet érdemel. Na és természetesen maradtak a „mágikus” hátsó ülések, amelyek más autóknál szóban nem jöhető térvariációkat tesznek lehetővé.

Ami pedig a hajtásláncot illeti, a Honda e:HEV rendszeréről van szó, amely szintén az új Jazzben mutatkozott be. A másfél literes, Atkinson-ciklusú, 107 lovas szívó benzinmotor és a 96 kW-os (130 LE) villanymotor itt nem a hibridek hagyományos módján működik együtt. Az elsődleges erőforrás ugyanis az elektromotor, amely egy fix áttételen keresztül hajtja az elő kerekeket. A benzinmotor elsősorban ehhez termeli az áramot, de nagyobb terhelésnél közvetlenül is be tud segíteni a hajtásba. A rendszer felépítéséből eredően az autónak nincs hagyományos sebességváltója. Az új Honda HR-V forgalmazása az év végén, esetleg 2022 elején kezdődik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »