Új hírportál indul

Új hírportál indul

György Bencével, a TV2 korábbi hírigazgatójával a Kreatív készített interjút azzal kapcsolatban, hogy többedmagával ősszel egy új online médiumot indít.

A jelenlegi cégénél – a Nouvelle Media Kft.-nél – ügyvezető igazgatói tisztséget betöltő tévés szakemberrel a Kreatív készített interjút az új portál kapcsán. Múlt héten két domaint is bejegyeztek Afaktor.hu és a Faktortv.hu címmel, ebből adódóan az új online felület neve valószínűleg Faktor lesz, és György Bence szerint objektivitással próbálnak majd olvasókat szerezni.

György elutasította azokat a feltételezéseket, miszerint Habony Árpád állna mögötte –  korábban az Origo írt erről –, mint mondta, az új cég hárommillió forintos alaptőkével jött létre, tulajdonosi háttérről annyit árult el, hogy magánszemélyektől kaptak pénzt az induláshoz, de bővebb információval nem szolgált.

A stábról annyit közölt, hogy a TV2-ből ismert Gábor László lesz a főszerkesztő, és több más TV2-s munkatárs is csatlakozik hozzájuk. A gárda még nem teljes, keresik az embereket a szerkesztőségbe.

Hírdetés

Az új médium nem lesz kormánypárti szócső

György Bence cáfolta, hogy Andy Vajnához kötődik a médium, azt viszont megerősítette, hogy korábban egy tévés projektben együtt dolgozott a filmipar megújításáért felelős kormánybiztossal. Hozzátette, hogy most nincs szó közös munkáról, és az új médium nem lesz kormánypárti szócső.

A portál stílusáról szólva György megjegyezte, hogy nem a szellemeskedés lesz a legfontosabb stílusbeli jellemző: a szövegeikben meglévő erős információtartalom fogja megragadni az olvasóikat:

A hírportálok elég hasonlóan adják el a cikkeiket, szinte azonos a stílusuk. Ez az a szellemeskedő, poénkodó, fikázós hangvétel, amit a közönség ugyan megszokott, de én ezt a stílust nem kedvelem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »