Új fészekrakó bérlakásokat adtak át Komárom belvárosában

Új fészekrakó bérlakásokat adtak át Komárom belvárosában

Nyitókép: Körkép.sk

Az előző év őszén beszámoltunk róla, hogy Komárom örsújfalusi részén új bérlakásokat adtak át, amelyek nem szociális lakások, hanem fészekrakó start-lakások, ám a legalacsonyabb árkategóriában. A 14 lakás kialakítására akkor úgy adódott a lehetőség, hogy a falu hajdani alapiskolája sok évig üresen kallódott.

Már akkor szóba került, hogy hasonló bérlakások készülnek Komárom belvárosának szívében, ahol az egykori Komáromi Járási Hivatal szocialista időkben odaépített oldalszárnya üresen, kihasználatlanul áll.

A belvárosi bérlakások kialakításának köszönhetően most tizenhat családot nagy öröm ért, ugyanis még karácsony előtt átvehették a lakásokat. A kulcsátadásra 2023. december 15-én került sor, ahol mi is ott jártunk. A városi tulajdonban lévő új otthonok kulcsait Keszegh Béla Komárom város polgármestere adta át, az átépítési munkálatokat végző TONEX cég vezetője, Varga Zoltán jelenlétében. 

Hírdetés

A jelenleg átadott 16 bérlakás kimondottan reprezentatív helyen található, hiszen párhuzamban fekszik a Hotel Európával, az épületeket csupán a szökőkutas Štefánik- park választja el.

A lakások nagysága egy, kettő, illetve három szobásak, és az igénylők között sorsolással kerültek kiosztásra, hiszen lényegesen többen jelentkeztek a lakások számánál. Tehát, a beköltözés lehetőségét a szerencse is erősen meghatározta.

Maga az átépítés az Állami Lakásfejlesztési Alap hiteléből, valamint állami támogatásból valósult meg. A fészekrakó start-lakásokat többnyire fiatal családok vették birtokukba, melyek közül a legkisebbek 50 négyzetméter, a legnagyobbak pedig 75 négyzetméter alapterületűek. Az épület hőszigetelése A0-ás normának felel meg, így a bérlakások rezsiköltsége a lehető legalacsonyabb. Az ingatlanhoz 22 autó-parkolóhely is tartozik, mely szintén a lakók rendelkezésre áll. 

Keszegh Béla Komárom város polgármestere az új lakóknak a lehető legjobbakat kívánta, sikeres beköltözést, s ezzel összefüggésben egy boldog karácsonyt, ahol a karácsonyfa felállítása különleges örömet jelent. Egyben megköszönte az átépítő TONEX cég precíz munkáját, és a cégvezető Varga Zoltán pedig ismertette a lakások használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A Körképnek az 1-es számú lakást sikerült belülről is megtekintenie, melyet egy édesapa középiskolás fiával vett birtokba. A ragyogó tisztaságú, tökéletesen fölszerelt konyha, a tágas szoba, a fürdőszoba nagy örömet jelent a kis családnak.

Magunk is osztoztunk az új lakás bérlőinek örömében, megköszöntük, hogy az első vendégek lehettünk, és ismételten nagyon sok örömet kívánunk az elkövetkezendő időszakban.

Buday Mária A képek a szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »