Új esélyt kaphat a vágsellyei gyermekügyelet

Új esélyt kaphat a vágsellyei gyermekügyelet

Október 11-én járt le az engedélye, és másnap már véget ért a gyermekek és serdülők ambuláns sürgősségi szolgálatának (APS) tevékenysége Vágsellyén. Annak érdekében, hogy a beteg gyerekeket ne kelljen Érsekújvárba vagy Nyitrára vinni a leközelebbi sürgősségi rendelőkbe, a város vezetése és Nyitra megye is lépéseket tett.

Nyitra megye önkormányzatának közlése szerint hétfőn délután Jozef Belický vágsellyei polgármester, Branislav Becík, megyeelnök, Kamil Šaško egészségügyi miniszter és Michal Štofko egészségügyi államtitkár a vágsellyei Városi hivatalban találkoztak, hogy megoldást találjanak a problémára.

A találkozón számba vették, hogy miként tudnák újraindítani a gyermeksürgősségi szolgálatot.

összegzett a találkozó után Branislav Becík megyeelnök.

Egészen a közelmúltig havonta több mint 300 beteg gyermek részesült a vágsellyei gyermekügyelet szolgáltatásaiban. A vágsellyei poliklinika helyiségeiben a tervek szerint újra működhet majd a gyermekügyelet minden munkanapon és hétvégén.

Hírdetés

„Ez a megye, a város és az Egészségügyi minisztérium közös tevékenysége. Örülök, hogy megtaláltuk a közös nyelvet, és egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy még ebben a naptári évben visszakerüljön a gyermeksürgősségi ellátás Vágsellyére”

tette hozzá Becík.

Kamil Šaško egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy továbbra is kulcsfontosságú számukra, hogy az elsődleges gyermekgyógyászati elláttást biztosítani tudják az APS fix pontjain.

A felnőtt sürgősségi ellátás továbbra is korlátozás nélkül működik Vágsellyén.

Körkép.sk/NSK-sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »