Új életre keltené a Népligetet a főváros

Új életre keltené a Népligetet a főváros

Bardóczi Sándor, Budapest főépítésze a Facebookon írta meg, hogy közösségi tervezéssel kezdik a különféle tulajdonosok által birtokolt Népliget megújítását.

Budapest főépítésze így kezdi posztját:

„A Népliget tipikusan az a hely, ahol a sok bába közt valahogy mindig elveszett a gyerek. Kevesen tudják, de

a Népliget közparki területe legalább 10 különböző helyrajzi számon különféle tulajdonosoké.

Történetileg alakult így és soha senki nem volt képes a létrejötte óta ebben rendet vágni. Így aztán soha senki nem volt arra képes, hogy koherens jövőt vázoljon a parknak. Mi most erre teszünk kísérletet, amikor összetereljük a tulajdonosokat és előállítunk egy a park hosszútávú jövőjét meghatározó stratégiai tervet. Ennek érdekében a feltett kérdéseket az illetékes Helyettes Államtitkársággal, a BFK-val és a X. kerület főépítészi irodájával, sőt a Népliget jövőjéért aggódó civilekkel is egyeztettük.”

Hírdetés

Bardóczi Sándor szerint a Népliget most sokak szemében olyan, ahová rendes ember nem jár, ezen változtatni kell, meg kell újítani a parkot. A projektet széles társadalmi igényfelméréssel kezdik, írja.

„De mi előbb kérdezünk, aztán »lövünk«, úgy ahogyan azt a Gellért-hegy kapcsán már megtettük, széles társadalmi bevonással. Ahhoz, hogy a tervezett Népliget a többségnek is tessen, a parkhasználókat, a környékbelieket és a budapestieket kell megkérdeznünk. A Gellért-hegy esetében több mint ötezren válaszoltak nekünk egy hasonló kérdőívre. Most azokon a sor, akik a »Nepcsit« szeretnék rendezettebben, közparkként használni, hogy válaszoljanak nekünk. Mit látnak ott a legnagyobb problémáknak, merre fejlődjön a park, mi az ami érték és mi az ami megoldásra vár.”

A hely pedig, ahol ezt megtehetik a budapestiek, a kozossegitervezes.hu honlapon található.

A Népliget tipikusan az a hely, ahol a sok bába közt valahogy mindig elveszett a gyerek. Kevesen tudják, de a Népliget… Közzétette: Sándor Bardóczi2020. december 10., csütörtök

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »