Új csúcsokon a német migránsmegközelítés: egy tanulmányban "megállapították", hogy a jövevények rokon lelkek azokkal a szélsőjobbosokkal, akik legszívesebben hazaküldenék őket

Új csúcsokon a német migránsmegközelítés: egy tanulmányban "megállapították", hogy a jövevények rokon lelkek azokkal a szélsőjobbosokkal, akik legszívesebben hazaküldenék őket

Sok Németországba érkezett migráns szavazna egy erős német vezetőre, aki, ha szükséges, akár diktatórikus módszerekkel irányítaná az országot. A bevándorlók "szélsőjobboldali csoportokhoz hasonló állásfoglalását" egy berlini átfogó közvélemény-kutatásból szűrték le, melyben arra hívják fel a fegyelmet, hogy a bevándorlók értékrendje "nem is annyira összeegyeztethetetlen a konzervatív mentalitással", sőt, "a szélsőjobbos csoportokkal is rokonlelkek" lehetnek.

A bevándorlók közül sokan hiszik azt, hogy “Németországnak egy egységes erős pártra van szüksége, amely megtestesíti az emberi közösséget” – áll a berlini tanulmányban, ahol kiemelték, hogy egyes esetekben a migránsok a diktatúrát tartják a legjobb választásnak.

Bár több mint ezer bevándorlót kérdeztek meg a közvélemény-kutatás során, mégsem tekinthető reprezentatív mintának a felmérés. Ennek ellenére ez az első olyan kérdőív, amelyben a Németországba érkező migránsok politikai és erkölcsi hátteréről bármit megtudhatunk – emelte ki a felmérést végző dr. Ronald Freytag.

Míg a megkérdezett bevándorlók többsége egy demokratikus országban szeretne élni, ahol szólásszabadság van, "paradox módon" 64 százalékuk gondolja úgy, hogy egy ideális államban “egy erőskezű uralkodóra van szükség, aki a társadalom érdekében mindent megtesz”. Ugyanennyi migráns mondta azt is, hogy “a közrend fenntartása érdekében az erőszakkal sem lenne problémájuk”.

A tanulmány szerint a konzervatív értékrendhez hasonlóan a migránsok 43 százaléka elítéli az azonos neműek "házasságát", és nem szeretnének ferde hajlamú szomszédot. 48 százalékuk gondolja azt, hogy a házasság előtti szexuális együttlét bűn. Többségük, 87 százalékuk szerint a vallás magánügy, de csak 13 százalékuk találja elfogadhatónak egy keresztény és egy muszlim házasságát.

Az alkoholfogyasztás terén meglepő válaszok érkeztek: a migránsok 65 százaléka egyetért vele. A másik érdekes válasz a vallással kapcsolatos: 52 százalékuk nem tartja problémásnak azt, ha valaki megváltoztatja vallását.

“A vallásos fanatizmus egyáltalán nem jellemző a bevándorlókra” – szeretné elhitetni a felmérés, a migránsok 77 százaléka a nemek közti egyenlőséget is üdvözli.

Végső "következtetésként" azt emelték ki, hogy a bevándorlók politikai nézetei sokkal közelebb állnak a "szélsőjobboldali csoportok" (az AfD és a Pegida) célkitűzéseihez, mint azt "eddig gondolták". (Az AfD "szélsőjobboldaliságáról" amúgy lásd például ezt a hírt – a szerk.)

Sokan “észbontó relevációnak” tartják a legújabb közvélemény-kutatásból nyert adatokat, de érdemes kiemelni, hogy ezek az első próbálkozás végtermékei, és egy olyan csoport körében készültek, ahol a bevándorlók elsődleges célja nem más, mint az, hogy Németországban maradhassanak.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »