Új civilizációk és kultúrák születnek

Új civilizációk és kultúrák születnek

Civilizációk tűnnek el és civilizációk jönnek létre az idő végtelen tükrén. Népek és kultúrák tűnnek el és merülnek fel újak a történelem végtelen sodrában.

Egy olyan korban élünk, egy olyan szerencsés korban születtünk itt Európában amiben viszonylagos béke és jólét uralkodik. (mondom ezt középkorúként)
Mások rettentő szegény, véráztatta háborús övezetben éltek és születtek, de elég csak saját apáinkra és nagyapáinkra gondolni, akik akár két világháborút is átéltek vagy éppen belé pusztultak.

Ilyen a világ. A háború és a béke jön és megy, jön és megy.
Ez a történelem és az élet rendje. A világ távolodik Istentől és közeledik a vég felé.

Hírdetés

Európa megásta sírgödrét a többi segítő sírásó országgal együtt és nemsokára be is lesz temetve. De ez nem jelenti azt, hogy a civilizáció, a kultúra és az Ember is elbukott. Fáj az ember szíve Európáért, hiszen valahol az otthonunk is, de ez nem jelenti azt, hogy azok a népek, azok a kultúrák is elbuktak, akik valaha itt éltek. Lesz egy nagy harc egy nagy csata, hogy “nem adjuk Európát!”, de a végén bele fog mindenki dögleni a gödörbe. Aki teheti el fog menni, el fog vándorolni innét. Lehet, hogy egy lakatlan szigetre, ahol mindent elölről kezdenek. Esetünkben egy Magyar szigetre és kezdődik minden elölről. Mert vannak teremtő népek, kultúrák és vannak pusztító népek, kultúrák. Azok a népek, akik most elözönlik Európát pusztítani fognak. Eszük ágában sincs, hogy egy lakatlan szigeten mindent a nulláról kezdve elkezdjenek teremteni, építeni. Nekik a kész kell. A kész álom. És amikor majd rájönnek, hogy ez az álom nem is létezik, akkor Európa sírhalmán fognak “éhen halni”, miközben a világ más pontján új civilizációk és kultúrák születnek. Ez az élet rendje.

Civilizációk tűnnek el és civilizációk jönnek létre az idő végtelen tükrén. Népek és kultúrák tűnnek el és merülnek fel újak a történelem végtelen sodrában.

A bölcs ember azonban sohasem tanácstalan.

Orientalista.hu – Siroi Isi


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »