Új bizonyítékok kerültek elő a világ leghíresebb eltűnt gyerekének ügyében

Új bizonyítékok kerültek elő a világ leghíresebb eltűnt gyerekének ügyében

Hans Christian Wolter, német ügyész szerint a bizonyítékok erősítik a 2021-ban gyanúsítottként megnevezett, Christian B. elleni vádat.

Az ügyész hozzátette, hogy jelenleg nem árulhatja el, milyen bizonyítékokról van szó. Folyamatosan építik fel a vádat, így azokat idővel bemutatják a vádlottnak és ügyvédjédnek. Wolter annyit elmondott, hogy nem törvényszéki, hanem közvetett bizonyítékokról van szó, ezek alátámasztják, hogy Christian B. az elkövető.

Az ügyészség a gyanúsított büntetett előélete miatt abból indul ki, hogy McCann meghalt, de hivatalosan még nem erősítették meg, hogy gyilkosság a vád.

A világ legismertebb gyermekrablási ügye

Hírdetés

Madeleine McCann 2007-ben, 3 évesen tűnt el egy portugáliai nyaraláson, családja apartmanjából, miközben a szülei a barátaikkal 120 méterre vacsoráztak.

Először egy brit férfit gyanúsítottak az elrablással, de később ejtették a vádat.

Az ügyben végül 2020-ban, tizenhárom év után került elő egy újabb gyanúsított a német, Christian B, aki jelenleg is börtönben ül szexuális bűncselekmény miatt.

Christian B. Madeleine eltűnése előtt egy-másfél órával az apartman közelében tartózkodott, ezt a telefonhívásaiból nyomozták ki.

(br, Telex)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »