Új bejelentések az operatív törzstől – cikkünk frissül

Új bejelentések az operatív törzstől – cikkünk frissül

A felpörgő oltási kampány és a csökkenő új esetszámok (de még mindig magas szinten lévő járvány) fényében sokan várják az Orbán Viktor által beharangozott négymilliós enyhítéseket. Ilyen helyzetben érkezik az operatív törzs a keddi tudnivalókkal.

Keddig 3 679 730 ember kapott valamilyen védőoltást Magyarországon, és a héten várhatóan elérkezünk a négymilliós határhoz, amelyhez a kormányfő elmondása és a kormany.hu-n később megjelentek szerint a védettségi igazolványosok megkapják a „nagy engedményeket”, és megnyílnak előttük az éttermek belső terei, a szálláshelyek, a mozik, a színházak, az uszodák és még sok más hely. (A védettségi igazolványok érvényességével, határátlépéskor való használatával, sőt már magával a megérkezésével – meg nem érkezésével – kapcsolatban is még számos tisztázatlan kérdés van.)

Közben részben vélhetően a hétvégehatás miatt, az új fertőzöttek keddi száma a februári adatokat idézi: 1253 újabb embert regisztráltak covidosként. Sok ezren vannak még kórházban és továbbra is magas az elhunytak száma (kedden újabb 183 fő) – részletek itt.

Közben már zajlik a tömeges oltás, a Sinopharm vakcinájára még lehet jelentkezni online.

Hírdetés

Keddi rendőrségi adatok Kiss Róberttől, az ügyeleti központ vezetőhelyettesétől:

  • Az elmúlt napon a vendéglátóüzletekben való tartózkodás miatt nem kellett intézkedni. Egy vendéglátóhelyet lehet, hogy bezáratnak, a vizsgálat még zajlik. Más, nem vendéglátó jellegű üzletet nem kellett bezáratni.
  • Tavaly tavasz óta 567 büntetőeljárást folytattak le a járvánnyal kapcsolatban, ezekben 115 gyanúsítotti kihallgatás történt.

Cikkünk frissül!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »