Új "antirasszista hős" született: a pilóta nem volt hajlandó felszállni a deportálandó afgán migránssal a fedélzeten

Megakadályozta egy pilóta, hogy egy afgán menedékkérőt visszatoloncoljanak Afganisztánba. A repülőgép vezetője nem volt hajlandó felszállni a Heathrow repülőtérről, mondván, "az utas életveszélyben lenne a célállomáson".


Ilyen egy cuki afgán

A 23 éves Samin Bigzad állítása szerint azért menekült el szülőgöldjéről, mert az erőszakos cselekményeikről hírhedt tálib fegyveresek fenyegetése egyre erősebbé vált. "Civil" migránssimogatók kitartóan küzdöttek azért, hogy ne deportálják az Egyesült Királyságból, de nem tudták meggyőzni a hatóságokat.

Hírdetés

Háromezer ember írt alá petíciót az ügyben, és a Kent Anti-Racism Network több aktivistája a repülőtérre is kiment, hogy tudassa a Turkish Airlines járatának utasaival, hogy azon a repülőgépen toloncolják vissza Bigzadot a brit hatóságok.

Az aktivisták már azt hitték, hogy hiábavaló volt minden próbálkozásuk, amikor azt vették észre, hogy a járat nem indul el a menetrendben közölt időben.

A kenti "antirasszisták" (valójában fehérellenes rasszisták – a szerk.) a Facebookon tették közzé felhívásukat SÜRGŐS! címmel. Felhívták a figyelmet arra, hogy pontosan melyik járattal akarják kitoloncolni a férfit:

Samim egy kedves fiatal férfi, aki már egy ideje Kentben él. (…) Két könnyű módja van, hogy segítsenek megakadályozni deportálását. 1. Nyilvánosan szégyenítsék meg bejegyzéseikkel a Turkish Airline-t a közösségi oldalakon! 2. Hívják telefonon a cég ügyfélszolgálatát, és mondják el, hogy elfogadhatatlan Samim Bigzad deportálása a török légitársaság járatán, ami ráadásul rombolja a vállalat imázsát.

Az eredeti terv szerint augusztus 26-án a Turkish Airlines TK1986-as járatával vitték volna Isztambulba, és onnan a Turkish Airline TK706-os járatával az afgán fővárosba, Kabulba az angol hatóságoktól menedéket kérő Samim Bigzadot.

(EuroNews nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »