Úgysem fogja elhinni, melyik államot ítélte el az ENSZ a „női jogok megsértése” miatt

Talált, Izraelt. Olyan országok is megszavazták, mint Irán, Szaúd-Arábia, Jemen és Pakisztán, amelyeknek inkább mélyen hallgatniuk kéne ez ügyben. A világszervezet újabb testületének határozatban elítélnie a zsidó államot: ezúttal az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa szavazta meg, hogy Izraelben sérülnek a női és az emberi jogok

Az Arutz Sheva beszámolója szerint a jelenleg Norvégia által elnökölt 54 tagú tanácsban az olyan nyugati államok, mint Franciaország, Dánia, Hollandia vagy Írország, csatlakoztak Kínához, Oroszországhoz, Iránhoz és más országokhoz, hogy külön határozatban tegyék szóvá: „az izraeli megszállás komoly akadályt jelent a palesztin nők és lányok számára, hogy élhessenek jogaikkal.”

Egy másik határozat az „izraeli megszállás társadalmi hatásait” bélyegzi meg. Az ENSZ-t kritikusan monitorozó UN Watch szerint a zsidó állam volt az egyetlen, amelyet a tanácskozás idején kipécézett magának a női és az általános emberi jogok érvényesülése szempontjából.

Hírdetés

A határozatot 40:2 arányban szavazták meg. Kizárólag Kanada és az Egyesült Államok szavazott ellene, az Egyesült Királyság, Németország, Brazília, Mexikó, Románia és Ukrajna azon kilenc államhoz tartozik, amelyik tartózkodott. Igennel szavazott viszont Irán, Szaúd-Arábia, Jemen és Pakisztán, amelyek nem éppen arról ismertek, hogy tiszteletben tartanák a nők szabadságát, autonómiáját.

Az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete, a világszervezet Izrael-ellenességét folyamatosan szóvá tevő Nikki Haley Twitter-üzenetben kelt ki az ellen, hogy a testület Izraelt ítélje el a női jogok állítólagos megsértése miatt.

„Meglep, hogy az ENSZ hogyan számol el az ilyen szavazásokkal. Az emberi jogok megcsúfolása, ha megengedjük Szaúd-Arábiának, Iránnak, Pakisztánnak és Jemennek, hogy Izraelt nevezzék meg a női jogok egyetlen lábbal tiprójának” – írta üzenetében a volt diplomata.

neokohn. hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »