Ügynökmúlt: felfüggeszti igazgatói tevékenységét Lehel László

Ügynökmúlt: felfüggeszti igazgatói tevékenységét Lehel László

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője május 1-étől felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra – közölte a szervezet a honlapján vasárnap. 

Lehel László ügynökmúltját a Magyar Nemzet írta meg szombaton. Az evangélikus lelkészt a 80-as évek elején szervezték be titkos megbízottként. A hálózatban Filozófus fedőnéven emlegették. Az együttműködést hazafias alapon vállalta. Olyan személyként jellemezték, aki lojális a szocialista rendszerrel szemben.

Hírdetés

Az Ökumenikus Segélyszervezet közleménye szerint „Lehel László döntésével azt kívánja biztosítani, hogy az elmúlt 25 évben felépített Ökumenikus Segélyszervezet, mely mára Magyarország egyik legnagyobb és legátláthatóbban működő, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetévé vált, ne sérüljön, a belé vetett széleskörű társadalmi bizalom ne csorbuljon. Az elnök-igazgató feladatait átmenetileg a négytagú szakmai igazgatókból álló testület látja el.”

Lehel László az 1991-es alapítás óta vezeti az Ökumenikus Segélyszervezetet, amelynek egyik jószolgálati nagykövete Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó.

Mint cikkünkben megírtuk, a szervezettel igen bőkezű az állam. Átböngészve az éves jelentéseket kiderül, hogy 2012-ben kormányzati és önkormányzati támogatásból 657 millió forint jutott nekik, egy évvel később már 707 millió, hogy aztán 2014-ben meghaladják a milliárdot (1010 millió).

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »