Úgyhogy csak annyit kérdezzünk meg Viktortól: hogy ízlik a zsoldoskoszt?

Úgyhogy csak annyit kérdezzünk meg Viktortól: hogy ízlik a zsoldoskoszt?

Orbán Viktor az állami földprivatizáció mellet kiállva, a Parlamentben kérdezte meg az egyik jobbikos képviselőtől: „Önöknek van egy újdonsült nagybirtokos támogatója, úgy látom, meglehetősen befolyásos. Úgyhogy én csak annyit kérdeznék öntől: hogy ízlik a zsoldoskoszt?” Kiderült azonban, hogy zsoldoskosztot éppen a magyar miniszterelnök kaphat, nap, mint nap, ráadásul a saját családi konyhájában felszolgálva. Felesége ugyanis egy a Simicska-birodalomhoz tartozó lap fontos munkatársa. Ez a lap, a sors fura fintora folytán ráadásul éppen egy gasztronómiai magazin, a Magyar Konyha, aminek az egyik népszerű rovata: az „ízvadászat”.

Orbán parlamenti felszólalása után a sajtóban elindult a nagy találgatás arra nézve, hogy mit akart ezzel a költő? Ki lehet a Jobbik újdonsült nagybirtokos támogatója? “Fogalmunk sincs, mire gondolt Orbán Viktor” – mondta a Jobbik szóvivője a 444.hu kérdésére, aki szerint Orbán kijelentése csak blöff, máshogy nem tudott reagálni a korrupciós ügyek felvetésére. A sajtóban többen úgy értelmezték: Orbán arra célzott a Jobbik „újdonsült nagybirtokos támogató” az a bizonyos geciző milliárdos. Főleg, hogy Lázár János a Fidesz tapolcai veresége után úgy nyilatkozott

„nagy szerelem és szép barátság van kibontakozóban Simicska Lajos és a Jobbik között.”

Hírdetés

Hozzátette: ez teljesen egyértelmű

„a Magyar Nemzetet olvasva és a Hír TV-t nézve mindenki számára teljesen világos kell, hogy legyen”.

Erre a mai napon 444.hu kiszúrta, hogy

ha valaki jól ismeri a zsoldoskoszt ízeit, az maga a magyar miniszterelnök. Felesége ugyanis a Simicska-sajtóbirodalomhoz tartozó gasztronómiai magazin munkatársa, ráadásul a kétfős szerkesztőbizottság egyik tagja.

A Magyar Konyha elnevezésű lapot a Heti Válasz indította újra 2010-ben és az aktuális cégadatbázis szerint ma is ők a többségi tulajdonosok. Ha túlzottan leegyszerűsítjük, akkor Simicska Lajos eszerint Orbán nejének fizet, Orbán neje pedig Simicska lapjának dolgozik. A Magyar Konyha Magazin Kft. tavaly mintegy tízmillió forint nyereséget termelt. Simicska Lajos tehát Orbán nejének fizet, Orbán neje pedig Simicska lapjának dolgozik. Teljesen ízléstelen lenne azonban, ha – Lázár után szabadon – a Simicska és Orbán neje között kibontakozó szerelemről írna a sajtó. Nincs ezzel gond. Még az is belefér, hogy miközben Orbán legecizése után önként álltak fel a Simicska-birodalmat elhagyó médiamunkatársak, aközben a First Lady nem érezte ennek szükségességét. Nincs gond, belefér, de azért fura!

Mirkóczki nem mellesleg a napokban kénytelen volt felhívni a figyelmet arra, hogy a kormánypárt fejezze be a kovácsbélázást, oligarcházását és simicskázását. Ellenben pártja a bíróságon vesz majd elégtételt az ezekkel kapcsolatos „legprimitívebb” és „leggusztustalanabb” koholmányokért. Teljesen képtelen helyzetet teremtene, ha a Jobbik egyik legnagyobb pénzügyi támogatójává akarata ellenére éppen a Fidesz lépne elő, ugyanis ez a kibontakozó szerelem meglehetősen egyoldalú és plátói lenne…
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »