Ügyészségi vizsgálat indult a Tett és Védelem Alapítvány ellen

Ügyészségi vizsgálat indult a Tett és Védelem Alapítvány ellen

Miután évekig nem adott le beszámolót az antiszemitizmus elleni harc jegyében létrehozott Tett és Védelem Alapítvány, egy november eleji civil bejelentésre ügyészségi vizsgálat indult.

Az Alfahír a bejelentő Tényi Istvántól úgy tudja, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által 2012-ben életre hívott, állami támogatásokban is részesülő szervezettel szemben a Fővárosi Főügyészség Magánjogi Osztálya indított ellenőrzési eljárást.

A birtokunkba került dokumentum szerint dr. Beck Tünde ügyész az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény alapján indított ellenőrzést, mivel a nyilvánosan elérhető adatbázis alapján megállapíthatónak vélte, hogy a TEV nem teljesítette a beszámolóinak Országos Bírósági Hivatalnál (OBH) történő letétbe helyezési kötelezettségét.

A TEV saját meghatározása szerint a romló minőségű közbeszéd, a kirekesztés, az antiszemitizmus táptalaját adó ismerethiány, valamint az atrocitások és törvényszegések elleni erélytelen jogi fellépéssel szemben kíván új alternatívát nyújtani.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »